Sedan Zion Williamson gjorde sin NBA-debut har New Orleans Pelicans blivit ett lag att räkna med. Det räckte inte till mot Rockets i helgen trots Zions 21 poäng, men med honom har man fått en helt ny dimension i spelet. Det finns fortfarande hopp om slutspel då det skiljer fem matcher upp till Grizzlies på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Där det brister för Pelicans är deras försvarsspel. Man gör väldigt mycket poäng men man släpper också till otroligt mycket poäng. Mot ett lag som Milwaukee Bucks går det inte att spela på det viset och förvänta sig att resultatet går deras väg. Kollar man igenom truppen saknas det defensiva karaktärer. Utöver Lonzo Ball är det inte många som är över genomsnittet.

Milwaukee Bucks toppar hela NBA med ett matchfacit på 42-7. I laget spelar den regerande MVP:n Giannis Antetotounmkpo Hans är talang av sällan skådat slag. Han storlek i kombination med den atletiska förmågan han besitter gör Giannis näst intill ostoppbar. Motståndarna måste dubbla och i vissa fall trippla i försvarsspelet, vilket betyder att spelare överbelastar på honom. Det öppnar upp ytor för hans medspelare. Det som är skrämmande för motståndarna är att Bucks visat upp nästan lika fina siffror rent statistiskt när Giannis inte spelar.

Pelicans saknar Williams och Miller. Det är inga nyheter då båda saknats en tid nu. Gästerna har skarpskytten och spelfördelaren George Hill skadad ytterligare några dagar. Mason och Connaughton är frågetecken inför mötet.

Rockets visade sig för svåra för det unga Pelicans. Jag tror vi får se ett liknande scenario ikväll där erfarenhet blir nyckeln. Bucks har befunnit sig i en mängd stora matcher senaste två åren och skaffat sig rutin i hur man vinner matcher. Pelicans har en bit innan man är där med sin unga kärna av spelare.

Speltips: MIL Bucks med handicap -6 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip