New Orleans Pelicans tog en övertygande seger hemma mot Portland för två dagar sedan. Vi kan nästan kalla det för en utklassning. I vad som var en otroligt viktig match för båda lagen i kampen om slutspel vann Pelicans med hela 21 poäng. Rookie-sensationen Zion Williamson bidrog med 31 poäng, nio returer och fem assist på bara 28 minuters speltid. Det är inte allt, unge wing-spelaren Josh Hart har spelat allt bättre för Pelicans senaste veckorna har numera befäst sig i startfemman. Hans defensiva förmåga betyder väldigt mycket för ett Pelicans som annars har en brist på just den typen av spelare.

Oklahoma City Thunder har varit en framgångssaga egentligen hela säsongen. Inför året var det snack om att alla etablerade spelare i truppen skulle bytas bort till förmån för framtida tillgångar som unga spelare och draftval. Efter den fina första halvan på året valde istället deras general manager Sam Presti att behålla truppen utan att göra några förändringar. Med ett matchfacit på 32-22 jagar man hemmafördel i slutspelet, det krävs alltså att man kommer topp fyra i konferensen för att det ska hända.

Hemmalaget har skador på Williams och Miller. Dessutom har deras bästa spelare den här säsongen, Brandon Ingram, fått en fotskada och är tveksam till spel ikväll. Gästande Thunder har fortsatt Roberson skadad. Som det ser ut i dagsläget missar han resten av säsongen trots att hans officiella återkomstdatum är satt till slutet av februari. Även rookien Bazley är skadad och missar mötet.

Om nu Pelicans kommer från en av säsongens bästa insatser så är det tvärtom för Thunder. Förlusten hemma mot Spurs för två dagar sedan var ett rent och skärt misslyckande. En platt start avslutades med att laget föll ihop i den fjärde quartern när allting skulle avgöras. Den enda spelaren som förtjänar mer än godkänt från det mötet är Chris Paul. Räkna med att man kommer höja sig ikväll. Gästande Thunder har defensiv identitet som Pelicans saknar. Matchen spelas visserligen i New Orleans men jag håller Thunder som knappa favoriter.

Speltips: OKC Thunder med handicap + 2 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip