New Orleans Pelicans har allt eftersom säsongen gått spelat bättre och bättre. Kan man bara få tillbaka Zion från skada och hålla resten av truppen frisk så finns det en enorm potential i det här laget. Det blev visserligen förlust senast mot Lakers men man lyckades hålla det jämnt ända in i slutet. Deras matchfacit de senaste tio matcherna på 6-4 visar ändå att formkurvan pekar uppåt.

Gästande Utah Jazz är ett av NBA:s hetaste laget för stunden. Senaste månaden har man spelat en briljant basket som fått laget att skjuta upp i tabellen. Elva segrar på tolv senaste matcherna tar Jazz upp till femteplatsen i västra konferensen med häng på lagen ovanför. Sedan Conley blev skadad har det varit Donovan Mitchells show. Den explosiva guarden snittar över 25 poäng per match.

Hemmalaget har Miller och Zion Williamson på skadelistan. Dessutom är Holiday osäker till spel med en armbågsskada.

Enda skadan i bortalaget är pointguarden Mike Conley. Hans frånvaro har snarare förbättrat laget då det varit svårt att få in honom i systemet under inledningen av säsongen. När Conley inte spelar är det en helt annan rytm offensivt. Det känns kanske med en så pass talangfull spelare som Conley men han har mycket boll och det kan ta ett tag innan det klickar.

Det är två helt olika spelstilar som krockar här. Pelicans är ett av ligans snabbaste lag medan Jazz är ett av de mer saktfärdiga. Det blir intressant att se vilket av lagen som får styra tempot. I slutändan tror jag ändå gästernas fantastiska försvarsspel kommer bära frukt och till slut bärga segern. Pelicans har ingen spelare av Goberts kaliber som kan försvara korgen. Det är deras största problem i dagsläget.

Speltips: UTA Jazz med handicap -3 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip