Western Conference Finals mellan Nuggets och Lakers startar i natt.

Jag hade kallt räknat med att Nuggets skulle vara det ena laget, men hade aldrig räknat med Lakers som motståndare. För mig är det här en matchserie som Nuggets skall vinna komfortabelt, men som sagt; Lakers har rest sig upp från askan med offensiva värvningar inför slutspelet och verkligen levererat när i alla fall jag trott minst på dem. En eloge till dem för detta. Nu tar det dock slut.

I mina ögon är Nuggets ett bättre lag på så många positioner, vilket gör att jag redan nu i match 1 går på Nuggets -4,5 till oddset 1,73 hos Unibet.

Värt att notera:

1. Nuggets är 40-7 på hemmaplan i år och är enormt starka här. Det borgar för en bra inledning för dem. Om vi ser till slutspelet är Nuggets 6-0 på hemmaplan.

2. Nuggets superstar Jokic har verkligen manifesterat sin status under slutspelet. Jag blev imponerad över hur laget Nuggets relativt enkelt betvingade Suns. Det tilltalade mig. Jokic snittade 34,5 poäng, 13 returer och 10 assist per outing mot Suns. Det är starka papper! Eller mer korrekt; det är MVP-papper!

3. Nuggets har ett äss till i rockärmen och det är den homogena truppen som har såväl rutin som djup i alla ytterligheter av spelet. Det besitter inte Lakers, trots sina sena värvningar inför slutspelet.

4. Alla pratar om "matchen-i-matchen" mellan Nuggets Jokic och Lakers Davis. Den enorme Jokics i offensiven och den likaledes enorme Davis i defensiven. Det blir som sagt riktigt spännande. Jag ser dock framför mig att Jokic's fysik blir för mycket för Davis. Nuggets äss har i mångt och mycket ingen av samma kaliber under totalt fyra kvartar. Davis är grym, men i afton lär han få stå tillbaka mot övermakten.

5. Nuggets är också utvilade till den här outingen på hemmaplan. Truppen är också skadefri, vilket är jätteviktigt.

6. Nuggets som lag har varit starka på båda sidor av bollen. Om vi "vet" att Jokic kommer leverera in på den offensiva sidan har Nuggets även en defensiv som kommer störa Lakers offensiv. Här vet vi att Lakers LeBron James styr. Frågan är om inte det blir ett rejält stopp här i afton? Jag tror det.

Jag spelar på hemmastarka Nuggets som enligt mig är en nivå upp för Lakers. Som sagt; om Jokic spelar som han gjorde mot Suns kommer Nuggets vinna i afton. Jag spelar Nuggets -4,5 till oddset 1,73 hos Unibet.

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip