Första outingen var en fröjd för alla basketbollälskare att se. Lakers kom ut till matchen med kanske ligans bästa defense i slutspelet och gjorde allt i sin makt för att fortsätta hålla nere motståndarnas poäng framåt. Mot lag som Grizzlies, som Warriors lyckades man hålla nere poängskörden till dryga 106 i snitt, MEN mot Nuggets var det en kort och gott en helt annan "ball game".

Nuggets superstar Jokic (nickname Joker) satte 34 poäng (12/17), 21 returer, 14 assist och två blockar. Det är inte helt lätt att stå emot den typen av urkraft. I sanning spelade Lakers defense en av sina bättre matcher, men kunde som sagt inte stå emot. Det måste kännas enormt frustrerande när man spelar på absolut max i defensiven och är chanslös detta till trots. Nu skall Lakers ha en eloge för att de "stormade" tillbaka i offensiven i slutet av matchen, men det var i ärlighetens namn ingen fara på taket.

Jag är helt inne på att Nuggets vinner game 2 på hemmaplan och spelar Nuggets -4 till oddset 1,73 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Det blir ofta en massa surr om Nuggets äss Jokic, men det går inte att komma bort från det, då han är så ruggigt dominant på planen. Killen har allt; enkla skott, fade aways, trepoängare, plockar returer, läckra assist och spelar vass defense. Ett unikum. En triple double i game 1 bekräftar det. Lakers Davis är ingen nickedocka, men han fick stå tillbaka mot en som var bättre.

2. Lakers defense fick sig ett wake-up call. Det är klart att det blir smärre justeringar, men jag ser inte hur de skall kunna leverera på samma höga nivå och ändå få stryk. De måste byta grepp och testa nya variabler för Jokic kommer inte försvinna från banan. Hans statistik för grundserien var i snitt 24,5 poäng, 12 returer och 10 assist med en shooting percentage gällande FG på 70,1%! Ingen lek direkt. Jokic är en beast!

3. Om Lakers vill vara med i matchen måste de säkerställa sina returer. Nuggets hade 15 offensiva returer mot Lakers ynka fem i game 1.

4. Lakers Davis satte 40 poäng framåt med 10 returer i game 1; ändå räckte det inte. Det är klart att det sätter sig i huvudet på spelarna.

5. Jag gillar också Nuggets Jamal Murray som också har levererat på en hög nivå. Han har haft problem med en öroninfektion, men den fick stå tillbaka för en riktigt fin insats i game 1. Murray satte 31 poäng, fem assist, fem returer, tre steals och en block under sina minuter på banan. Det var inte lätt för Lakers att stoppa Nuggets "pick-and-roll".

6. Nuggets är enormt svåra att slå på hemmaplan i år och är 7-0 i slutspelet.

Jag tror på en déjà vu i afton, där Nuggets plockar hem ytterligare en vinst på hemmaplan. Det kommer bli tajt, men över fyra kvartar har jag svårt att se hur Lakers skall orka stå emot anstormningen från Nikola Jokic och Jamal Murray i första hand. Jag spelar Nuggets -4 till oddset 1,73 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip