Äntligen drar NBA-slutspelet igång och redan i den här första serien i den västra konferensen får vi se två topplag mötas. Nuggets tar emot Lakers. Jag kommer gå på Nuggets, eftersom jag håller dem som det bästa laget i den konferensen plus att de är regerande mästare. MEN. Det finns en till s.k. talande statistik och det är att Lakers inte har besegrat Nuggets på 490 dagar eller mer korrekt; sedan 16 december 2022. DET måste beaktas.

Jag kommer spela Nuggets -5.5 till oddset 1.72 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Nuggets mötte Lakers i finalen av den västra konferensen i fjol och blev pulvriserade. En "clean sweep" från Nuggets då. I år har lagen mötts vid tre tillfällen och Nuggets har vunnit samtliga. De har ägt Lakers över de senaste åren och startar i år upp igen på hemmaplan. Nuggets vinner idag!

2. Det är inte allt för mycket som talar för Lakers idag, men notera att de vunnit fem raka matcher på bortaplan. Ändå något som han från Åmål sade.

3. Nuggers är som sagt NBA-champions och min feeling sedan starten av säsongen har handlat om Nuggets vs Celtics i NBA-final, där Celtics vinner i år. Det är mitt scenario. Nu i afton inleds i alla fall Nuggets resa dit. Lakers är ett lag som de haft oftantligt lätt för över de senaste åren och jag kanske inte tror på en "clean sweep", men om Lakers vinner en match, då har de gjort det helt OK. Nuggets ÄR bättre.

4. Nuggets avslutade sina fem matcher på topp och resultatet påvisade 4-1.

5. Nuggets superstar Nikola Jokic (som älskar travsport och i synnerhet den skandinaviska) är som allra bäst när slutspelet tickar igång. I fjol var hans statistik "off the charts" med ett snitt om 30 poäng per match på en skottprocent som visade 55. Otroligt starkt!

6. Lakers största problem enligt mig är att de ger upp för mycket enkla bollar i sin defensiv. De tillät 117 poäng per match i år och med den statistiken landade de på plats nr 23 av alla lag. Det håller inte mot Nuggets. Tro mig!

7. Nuggets å sin sida har ett av ligans bästa defense och tillät sina motståndare att snitta max 109 poäng framåt, vilket gjorde dem till NBAs topp 6 i försvarspelet.


Jag vet att Lakers har spelat bra på slutet och vunnit många matcher på bortaplan, men du trollar inte bort 490 dagar utan vinst. Du trollar inte bort att Nuggets är 7-0 mot Lakers från fjolårets slutspel och årets säsong. Nuggets är en nivå upp och Lakers enda chans är om Nuggets somnat till i omklädningsrummet innan starten av matchen och är sega "out of the gates". MEN. Nej; Nuggets vinner.

Jag spelar Nuggets -5-5 till oddset 1.72 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip