En riktig toppmatch med två lag som är respetive 7-3 över sina 10 senaste spelade matcher. Nuggets (28-13) tar emot Pelicans (23-15) i Ball Arena i Denver. För Nuggets del är det skönt att komma tillbaka hem en stund, eftersom de haft sin beskärda del av "road woes" under denna säsong. Laget är klart sämre på bortaplan medan de är dominanta (15-4) på hemmaplan.

Jag finner spelvärde i en outing, där det produceras mer än 228.5 poäng. Jag får oddset 1.87 av Unibet och tar det.


Värt att notera:

1. Nuggets är klara favoriter moneyline beroende på Pelicans skadebekymmer på sina topp 5-spelare. Flera är tveksamt startande, men kommer testas innan tip-off. Notera det.

2. Pelicans har varit ligans nr 1 i de mesta kategorier som är kopplat till insiktsful statistik; defensive rating (nr 1) och nr 2 i den offensiva ratingen. De har kort och gott spelat i stort sett fläckfri basket.

3. Nuggets behöver den här matchen som en s.k. bounce back-match. De har förlorat i tre av sina sex senaste matcher och det är olikt dem. De har ett tufft schema framåt på bortaplan igen och om de nu möter ett skadedrabbat Pelicans i afton, då bör man vinna. Nuggets är också duktiga på att göra många poäng på hemmaplan, vilket tilltalar mitt spelvärde.

4. Pelicans har sju raka vinster på bortaplan. Notera det.

5. I deras 10 senaste matcher har Pelicans snittat 118 poäng framåt. En stark siffra.

6. Nuggets äss Jokic snittar 25.5 poäng med 12 returer och 9 assist. En superstar som alltid levererar.

7. Nuggets besegrade Pelicans med 134-116 i deras första gemensamma möte även då på hemmaplan. Det brukar rassla in många poäng.


Jag är övertygad om att Nuggets vinner matchen, men för dåligt odds moneyline och hög lina på handicap. Mycket viktigt att se vilka som vilar hos Pelicans, men de har en djup bänk och poängen borde fortsätta komma in. Jag spelar Ö228.5 poäng i matchen till oddset 1.87 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip