Så var det då äntligen dags för den lettiske fantomen Kristaps Porzingis att återvända till arenan och laget som draftade honom. Efter en infekterad dispyt förra året så valde till slut New York Knicks att byta bort honom. Han spelade ingenting förra säsongen på grund av skada och det här året har inte heller börjat smärtfritt, åtminstone inte i form av produktion. Hans skottprocent är långt under vad vi är vana vid att se från den före detta allstar-spelaren.

Knicks befinner sig mitt i en kris. När man pratar om just New York Knicks så är väl det visserligen standardtillståndet. I det här fallet så är det dock rentav flera inom organisationen som riskerar att förlora sina jobb. Tränaren Fizdale och deras General Manager har fått stark kritik efter inledningen där bland annat glädjelösa förluster - som den senast hemma mot Cavs - vägt tungt i fansens och medias blickfång. Det snackas redan nu om alternativ till nya tränare trots att Fizdale har belastats med en helt missformad grupp att skapa ett fungerande lag med.

För Mavericks är det roligare tider. Doncic är med stormsteg på väg mot stjärnstatus och toppspelaren Porzingis intåg i laget skojar man inte bort. Det saknas fortfarande den där tredje stjärnan att bygga kring för att det ska vara ett lag som på allvar utmanar om titeln. Med tanke på åldern på Doncic och Porzingis så finns det dock en enorm utvecklingspotential. Man känner verkligen tron på projektet, såväl ifrån spelargruppen som ifrån fans och folk kring klubben.

Knicks har redan blivit utklassat på hemmaplan två gånger mot betydligt sämre lag än Dallas. Bli inte förvånade om vi får se ännu en pinsam afton i Madison Square Garden.

Speltips: DAL Mavericks med handicap -7 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip