New York Knicks ställs mot Indiana Pacers i deras första match efter Allstar-uppehållet. Knicks har klarat sig från skador någorlunda på slutet vilket också syns på deras matchfacit över sista tio matcherna. Man har gått 5-5 vilket är ungefär vinstprocenten man troddes ligga på innan säsongen började. Det är en trupp som saknar spets och inte passar speciellt bra ihop men kvalitén finns ändå där för att spela basket runt 50% i vinstprocent.

Pacers däremot har haft en fantastisk första halva av säsongen. Utan sin stora stjärna Victor Oladipo så har laget utmanat toppen av den östra konferensen. Även med Oladipo så var det få experter som tippade laget så pass högt upp. Nu är den explosiva guarden tillbaka. Det kan sannerligen behövas för på slutet ser det inte lika bra ut i vinstkolumnen. Bara tre segrar på tio senaste är något oroande. Det beror dels på att man tvingats spela en hel del på bortamatcher tiden innan uppehållet. Deras bortafacit är inte i närheten av lika vasst som på hemmaplan.

Knicks har inga bekräftade skador men både Payton och Ellington bedöms vara osäkra till spel. Skulle någon av dessa saknas är det ett enormt avbräck på guard-positionen. Payton bidrar med en förmåga att fördela bollen som få i Knicks nuvarande trupp besitter. Ellington är en av deras bästa skyttar. Hos gästerna är TJ Warren uppsatt som ett frågetecken på grund av ryggproblem.

Det finns många punkter att peka på i vad som skiljer dessa lag åt men främst så är Pacers ett klart mer välcoachat lag. Defensiven går nästan inte att jämföra. Med spelare som Turner och Oladipo finns det en atletisk förmåga Knicks helt och hållet saknar. Jag håller Pacers som givna favoriter här och tar med glädje handikapplinan på bortalaget!

Speltips: IND Pacers med handicap -6 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip