New York Knicks ligger näst sist i den östra konferensen. Inför säsongen var det snack om slutspel som målsättning från ledningen. Det har varit ett totalt misslyckande. Det finns några fina pjäser att laborera med i Knicks trupp men bitarna passar inte ihop överhuvudtaget. Det saknas framförallt en förmåga att skjuta. Deras facit mot lag från den egna divisionen på 1-8 säger allt. Förbättrar man den statistiken idag? Tveksamt.

Philadelphia 76ers la foten på gaspedalen och kunde relativt enkelt avfärda Bulls i andra halvlek under gårdagen. I vanlig ordning var det stabilt försvarsspel som la grunden till segern. Nu ställs man mot ett av NBA:s sämsta lag i ett försök att förbättra sin svaga bortastatistik.

Knicks saknar två stöttepelare i sin rotation då varken Dennis Smith eller RJ Barrett är tillgängliga. Barret blev vald som nummer två i sommarens draft med stora förväntningar på sig. Förväntningar som han ännu inte hunnit infria. Även Reggie Bullock är ett frågetecken inför mötet. Enda skadan hos gästerna är Joel Embiid.

Det finns egentligen tre anledningar till att Sixers inte är större favoriter än vad man är i det här mötet. Nummer ett är skadan på Embiid. Det har påverkat marknaden i varje match sedan Embiid skada sig. Nummer två är Sixers bortafacit den här säsongen. På hemmaplan har laget varit sensationellt bra medan två bortaspelet på sin höjd varit mediokert. Slutligen så spelade Sixers som bekant match så sent som igår. Nu är resan näst intill obefintlig då New York ligger bara runt hörnet från Philadelphia om man tar flyget. Det kan dock sitta i viss trötthet i benen. Trots allt detta tror jag Sixers vinner det här mötet minst 7av10 gånger. Det innebär odds ner mot 1.42. Vi ser därför ett mervärde på bortasidan!


Speltips: PHI 76ers med handicap -3,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip