Äntligen är det dags för Russell Westbrooks återkomst. Oklahoma City Thunder är laget som draftade Westbrook, det är laget han vann MVP-titeln i, det är laget han nådde final med och utöver det haft hundratals minnesvärda ögonblick med. Det är omöjligt att säga något annat än att det blir ett känsloladdat möte. Westbrook lämnade i somras då man gemensamt kom överens om att det vore det bästa både för honom och laget efter att Paul George blev bortbytt. Det har visat sig gynna båda parter. Thunder har träffat rätt med sina byten och spelar en exceptionell basket efter sina förutsättningar. För Westbrooks del så spelar han i ett lag med en realistisk chans att vinna titeln.

Rockets har till mångt och mycket varit James Hardens show. Den okonventionella superstjärnan snittar strax över 38 poäng per match. Det finns egentligen inget försvar som han inte sett ännu. Han är så nära ostoppbar som det går att komma i den här ligan. Tillsammans med en uppsättning skyttar av högsta kaliber är Rockets alltid ett lag i fara att sluta på över 130 poäng varje gång man spelar.

Dystra nyheter för Thunder då Gallinari återigen är skadad. Den här gången är det vaden som spökar. Nerlens Noel och Roberson saknas sedan tidigare. Rockets får klara sig utan Nene och Gerald Green. Båda ingår vanligtvis i rotationen men ingen spelar i startfemman eller över 15 minuter per match.

Det är alltid en elektrisk stämning i Cheasepeak Arena men ikväll kommer det vara något utöver det vanliga. En fullsatt arena med hyllningar för sin återvändande hjälte kryddar en redan uppsnackad match. Det är två lag som trivs i omställningsspelet. Det mesta talar för ett frenetiskt tempo och med Rockets spelsystem med treor eller layups är det mer eller mindre en garanti för en poängfest.


Speltips: Över 222,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip