Det blev onödigt jämnt när Oklahoma City Thunder avfärdade Bulls häromdagen. Det blev dock ytterligare en seger att lägga på kontot. Deras formation i slutet av matcherna med Paul, Shai och Schröder fortsätter att vara ostoppbar. Alla tre befinner sig uppe i toppen av plus/minus-ligan när det kommer till fjärde quartern.

Efter en sen push från Sacramento Kings så lever drömmen om att spela slutspel ännu. Sju segrar på tio senaste med ett fantastiskt skytte har gjort så att man knaprat in på den där åttonde och sista slutspelsplatsen. Fox tycks äntligen vara hundra procent igen från sin skada. Det där kvicka steget och beslutsamheten vi är vana vid att se från honom är tillbaka igen. Han har dessutom en förmåga att höja sig när han möter just Thunder av någon outgrundlig anledning. Ska man ha en chans att nå slutspel är det seger som krävs ikväll.

Skadeläget är näst intill optimalt för Thunder. Roberson är fortsatt borta från spel med sin långtidsskada. Det är oklart om han någonsin kommer kunna spela i NBA igen. Även rookien Bazley saknas. Hos gästerna är både Holmes och Bagley skadade vilket gör det tunt i rotationen på center och forwardspositionen. Det tvingar Walton att spela ”small ball”, dvs betydligt kortare spelare.

Om Kings ska ha en chans här så krävs det att man drar upp tempot i matchen. Blir det en långsam affär med långa anfall har Thunder spelartyperna för att enkelt bärga segern. Sett till den individuella kvalitén i försvar så ligger Kings mil efter i dagsläget. Jag tror på en fartfylld historia och väljer därför att investera i överspelet!

Speltips: Över 223 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip