Det är anmärkningsvärt att Olympiacos har näst intill jämna odds hemma mot Zalgiris. Gästerna från Litauen tillhör inga av storklubbarna i EuroLeague och får slita om de ska nå slutspel. Olympiacos har haft en tuff start på säsongen men då har man också haft ett brutalt spelschema så det bör gå lättare framöver. En sak man får komma ihåg "emot" hemmalaget är att Zalgiris har presterat väldigt bra inbördes mot just Olympiacos. Fyra raka segrar och sju vinster på åtta senaste matcherna mot grekerna är inget man skojar bort.

Vad talar då för Olympiacos? Kvalitet finns det gott om men när lagen man mött lyckats packa försvaret under korgen och tvingat grekerna till att ta skott från utsidan så har det uppstått problem. Vanligtvis duktiga skyttar har haft en undermålig höstsäsong. Laget som helhet skjuter svaga 29,9% från trepoängslinjen, sämst i EuroLeague. Det snittet kommer med all säkerhet att höjas. Spelare som Punter, Paul och Spanoulis är helt enkelt bättre än så i det långa loppet.

Zalgiris svaghet i år har varit deras turnovers. Man ger bort bollen i tomma anfall alldeles för ofta. Laget snittar 14,3 turnovers per match. Det passar Olympiacos som handen i handsken då man kan springa mot Zalgiris försvar och få den högljudda publiken involverad i matchen.

Spelare för spelare har Olympiacos en klart bättre matchtrupp. Lägg till att man spelar på hemmaplan som kan bli en stor fördel här - ja, då har jag svårt att köpa att oddsen ska vara näst intill jämna. Tacksam lina.

Speltips: Olympiacos med handicap -1,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip