Det är nog ingen som förväntar sig att det kommer spelas en vacker basketmatch eller ens underhållande i Orlando. Orlando Magic och Chicago Bulls är två av ligans sämre lag offensivt. Defensivt är framförallt Magic i paritet med topplagen men det saknas fantasi i anfallsspelet stundtals. Därför ligger Magic där man ligger i mitten av den östra konferensen.

Bulls åker till Orlando med samma antal vinster men med ett sämre matchfacit på grund av fler förluster. Gästerna har en nästan identisk statistik i hemma- och bortaspelet. Där skiljer sig Orlando åt som har varit klart vassare när man fått chansen att spela framför sin hemmapublik. Magic står på åtta segrar efter 14 hemmamatcher.

Båda lagen trivs med att spela i ett långsamt tempo vilket är ganska unikt för NBA 2019 då trenden är att spela snabbt med en hög procenthalt av trepoängsskytte. Här är det istället spelet under korgen och taktisk drillning som ligger i fokus. Lite av en tillbakablick till hur NBA såg ut för drygt 20 år sedan.

Hemmalaget saknar Carter-Williams och Aminu. Det är två spelare som görs bäst i försvarsspel. Det finns dock gott om alternativ som kan täcka upp deras minuter.

Hutchinson är ett frågetecken inför mötet hos gästerna. Otto Porter förväntas inte vara tillbaka förrän i mitten av januari. Avsaknaden av Porter på small forward-positionen har varit enorm då Bulls inte har någon naturlig ersättare av den kalibern.

För att Bulls ska vinna matcher krävs det att Zach Lavine gör poäng. När det inte lossnar för honom har Bulls väldigt svårt att hänga på poängtavlan. Magic har en rad spelare man kan placera på honom i försvaret. Jag gillar den matchningen för Magics sida. Spelare för spelare har också hemmalaget en trupp som är nivån över Bulls. Linan känns spelvärd till jämna odds upp till -7,5 i Magics favör.


Speltips: ORL Magic med handicap -4,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip