När Orlando Magic åker till Florida-derbyt har man en förlustsvit på fyra raka matcher. Hemmalaget har endast lyckats bärga tre segrar i tre av sina sju senaste matcher. Formkurvan pekar neråt men trots det befinner man sig på den åttonde och sista slutspelsplatsen i den östra konferensen. Det säger ändå mer om den undre halvan av den östra konferensen än om Orlando. Ska man ens ha en chans att utmana serieledande Bucks i en eventuell slutspelsserie finns det så mycket man behöver förändra, framförallt offensivt.

Miami Heat ligger fyra i den östra konferensen för tillfället. Laget har tappat några matcher gentemot Raptors som marscherar fram i tabelltoppen. Att Heat ens ligger där man gör är en enorm överraskning. Inför säsongen var laget tippat att ligga runt sjätte eller sjundeplats för att konkurrera om slutspel. Nu har man mer eller mindre säkrat slutspel med drygt en tredjedel kvar av säsongen. Spelare som Nunn, Robinson, Herro, Adebayo och Butler har bidragit med en karaktär vi inte sett hos Heat sedan Lebrons tid i laget.

Hemmalaget saknar Isaac, Aminu och DJ Augustin. Det är tunga avbräck i en redan tunn trupp. Isaac och Aminu är kanske deras bästa spelare defensivt. DJ Augustin bidrar med poänggörande för ett lag som redan har svårt att prestera offensivt. Evan Fournier är osäker till spel med ryggproblem. För gästerna saknas Winslow och Alexander medan Nunn år ett frågetecken inför matchen. Framförallt Winslow kommer saknas men det finns gott om alternativ på den positionen för Heat.

Heat har varit det bättre laget i majoriteten av derbyna som spelats senaste åren. Nu har Magic ett svårt skadeläge inför mötet samtidigt som Heat sett sanslöst bra ut hittills. Man skulle kunna tro att det beror på att Butler kommit in i laget men det är bara en liten del. En hel rad av unga spelare har tagit kliv i sin utveckling vilket gjort Heat till ett lag som ingen vill möta i dagsläget.

Speltips: MIA Heat med handicap -2 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip