Orlando Magic ligger sjua i den östra konferensen. Det ska mycket till i dagsläget om laget ska missa slutspel. Man vill nog ändå undvika åttondeplatsen då det leder till att man ställs mot Bucks i den första omgången av slutspelet. Även om det är ett stort hopp upp kvalitetsmässigt till topp 6-lagen i östra konferensen så är chanserna betydligt större för Magic att prestera en skräll mot Raptors eller Celtic än vad det är mot Bucks. Magic kommer från en tung förlust senast mot Spurs. Laget förlorade med en poäng. Varken Gordon eller Vucevic kom loss på det sättet man vill offensivt. Istället var det Fournier och Ross som höll Magic kvar i matchen så pass länge.

Inte heller Portland hade någon angenäm lördag då det blev förlust mot Hawks. Så som det ser ut ska det till ett mindre under om Portland ska knipa den åttonde och sista slutspelsplatsen i den västra konferensen. För ett lag som tog sig till konferensfinalerna förra året så är det ett enormt underbetyg. Tappen av Aminu och Harkless visade sig för betydelsefulla defensivt samtidigt som skadorna på Collins och Nurkic inte hjälpt till heller. Nu med Lillard skadad är det McCollum som fått bära lasset offensivt. Mot Hawks stod han för 35 poäng framåt.

Magic fick tunga besked för dryga månaden sedan då deras försvarsspecialist Jonathan Isaac ådrog sig en knäskada som håller honom borta från spel resten av säsongen. Nu saknas även Aminu som också bidrar med försvar och treor. Det börjar bli tunt på den typen av spelare i truppen nu. Gästande Portland har fortsatt Nurkic, Hood och Collins skadade. Superstjärnan Damian Lillard förväntas heller inte vara tillbaka i spel förrän fjärde mars.

Nu saknas visserligen Lillard men kollar man på Portlands trupp med spelare som Ariza, Carmelo Anthony, CJ och Whiteside så finns det mer än nog med kvalité för att vinna basketmatcher i NBA. Orlando är inget lag som imponerat på mig och man kör sällan över sina motståndare. Det brukar bli jämna defensiva affärer när Magic får den matchbilden man vill ha under Steve Clifford. Handikapplinan känns något mustig så jag väljer att plocka bortasidan här.

Speltips: POR Trail Blazers med handicap +7 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip