Game 3 i matchserien mellan Knicks och Pacers, där Knicks leder med 2-0. Det har varit relativt jämnt i båda matcherna, men Knicks har haft fördel av hemmaplan och har en väl fungerande superstar i form av Jalen Brunson som varit magisk i årets slutspel. Han snittar 35.6 poäng per outing och har varit dominerande. MEN. Nu vänder matchserien till Indiana och noteras bör att Knicks kommer dit en aning skadeskjutet. Brunson är inte helt hundra, men framför allt är Anunoby borta idag och det är ett rejält tapp för Pacers. Det samlade skadeläget för Knicks är illa. Anunoby, Randle m fl. kommer inte spela. Det gör att Knicks rotation är inalles sju spelare. Det kan bli tunga ben till slut.

Jag nyper Pacers direkt med den vetskapen och spelar -5.5 till oddset 1.71 hos Unibet . Min känsla är att Pacers kommer tryckas ner än mer framåt dagen, då det blir mer tydligt och konkret att Knicks är skadedrabbat.


Värt att notera:

1. Som sagt; forward Anunoby (som satte 28 poäng) klev av matchen senast och spelade inte alls i fjärde kvarten. En hamstring var orsaken. Han är definitivt borta i afton och när information om en halvskadad Brunson (fot), då är det läge att gå all-in på Pacers idag. De har varit bra med på bortaplan i Madison Square Garden, men Brunson har varit obeveklig i sitt spel. Tappet på Anunoby är en faktor. Väg in den.

2. Pacers har varit enormt besvikna över domarinsatsen hittills. Det har sett ut som Knicks fått det mesta med sig på hemmaplan, men Pacers har varit tydliga med att skicka dessa signaler till NBAs front office och den senaste presskonferensen efter 0-2, lade Pacers fram 78 (!) missade beslut av domarna. Det är klart att det kommer bita nu när serien vänder till Indiana. Räkna med att Pacers kommer ha fördel i afton.

3. Pacers äss Haliburton har spelat mindre pga. en ryggskada, men kommer få mer och mer speltid nu. Det är ett jätteplus för Pacers. Han missade game 1. Haliburton är en av ligans bättre "energizers" och ett måste för en vass Pacers offensiv.

4. Som sagt i ingressen; Knicks är beroende av Anunoby och Brunson. Nu vet vi att Anunoby är borta och det gör Knicks klart decimerat. När också Brunson inte är helt 100% måste det synas på planen. Pacers måste utnyttja detta i game 3 och vinna!

5. Pacers har ett större djup i sin trupp och det kommer synas i afton.

6. Jag ser framför mig ett tokladdat Pacers som kommer studsa ut med energi och aggressivitet för att kort och gott säga till Knicks; "...i afton är det vår tur!". För er som vill spela på ett halvtidsresultat säger statistiken att ett lag som ligger under med 0-2 är 25-11. Kolla om du finner ett vettigt halvtidsspel med Pacers.

Jag är övertygad om Pacers-vinst idag. Moneyline ger för dåligt odds. Halvtidsspel på Pacers är en bra möjlighet till OK-spelvärde, men jag landar i att spela Pacers -5.5 i matchen till oddset 1.71 hos Unibet . Jag är övertygad om att linan kommer kliva upp en bit innan match. MEN Pacers vinner!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip