Indiana Pacers tar emot Houston Rockets i natt klockan 00.00. Jag tror på gästerna från Houston och spelar därför Rockets -3.0 till oddset 1.91 på Betsafe .

Om man tittar på ställningen i grundserien så är det, som väntat, fördel Rockets. De har 10-3 och är bäst i Western Conference tillsammans med fjolårsvinnaren Golden State Warriors. Pacers har 6-7 hittills, vilket innebär att de inte ligger på slutspelsplats i Eastern Conference.

I fjol var det faktiskt Pacers som vann båda mötena lagen emellan. Men då ska man ha i åtanke att Paul George, Jeff Teague och Rodney Stuckey, som var lagets bästa poänggörare i de matcherna, inte längre finns kvar i laget. Årets Pacers ska vara ett svagare lag.

Det är värt att notera att detta är match två i en back-to-back för Rockets. De spelade så sent som i går då det blev vinst med 111-96 mot Memphis Grizzlies. Men om man zoomar ut lite och tittar på hur spelschemat har sett ut under den här veckan så har det varit ganska lugnt för Rockets. De mötte Cleveland Cavaliers i torsdags och alltså Grizzlies i går. Rockets har spelat två back-to-backs tidigare under säsongen. De har en vinst och en förlust när de spelar utan någon dags vila. I fjol var de starka i den situationen och vann 13 av 16 matcher när de spelade utan vila i back-to-backs. Pacers spelade sin senaste match i fredags, och detta är deras tredje match den här veckan.

Formmässigt är det solklar fördel Rockets. De har fem raka segrar med sig i bagaget. Och deras offensiv har funkat utmärkt. I de fem senaste matcherna har de gjort 111, 117, 137, 119 och 119 poäng. Tittar man på Pacers fem senaste så hittar man bara en seger, den kom i fredags då de vann mot bottenlaget Chicago Bulls med 105-87.

Rockets är ett riktigt bra bortalag. De har sex vinster på sju bortamatcher den här säsongen. Fem gånger har de varit bolagens favorit på bortaplan, varje gång har de lyckats vinna. De har även vunnit borta mot Warriors, vilket är imponerande. Pacers har varit bolagens underdog på hemmaplan tre gånger den här säsongen, en gång har de lyckats skrälla och vinna. Två gånger har det blivit förlust.

Jag tror att formstarka Rockets, som är bekväma på bortaplan, vinner den här matchen mot ett på pappret betydligt svagare motstånd. De lär vinna med åtminstone 6-7 poäng men det kan också bli 10+ om trepoängsskyttet stämmer.

Mitt spel: Houston Rockets -3.0
Odds: 1.91 på Betsafe
Units: 3/5

This is the stats tab
This is the post tip