Det blir heta känslor och minst sagt kittlande med kvällens Atenderby. De två stora giganterna inom grekisk sport ställs mot varandra i Aten under fredagskvällen. Panathinaikos har fått en given och kanske berättigad favoritstämpel inför mötet. Säsongens första Atenderby kunde inte komma vid ett bättre tillfälle för båda klubbarna. Panathinaikos kommer från en total kross mot Baskonia förra omgången, då man vann med hela 32 poäng. Olympiacos ville inte vara sämre utan har vunnit sina två senaste matcher med en vinstmarginal på 20 poäng i snitt.

Rutinerade guarden Spanoulis har ett årtionde av erfarenhet ifrån de här rivalmötena. Han vet vad det betyder för fansen, klubben och spelarna. Spanoulis har ju faktiskt spelat för Panathinaikos och vunnit EuroLeague-titeln så sent som för tio år sedan. Här ställs han mot en av EuroLeagues bästa guard-duos i form av Fredette och Calathes.

Panathinaikos har högst poängsnitt av samtliga lag i EuroLeague med 88,5 poäng per match och högst assist per match med 19,1/match. Då ska det dock sägas att man haft ett relativt komfortabelt spelschema hittills. Det kommer att bli klart svårare framöver.

Olympiacos har inte alls samma fart som Panathinaikos. Deras tongivande spelare Spanoulis, Printezis och Milutinov spelar i sitt eget tempo och trivs bättre när det blir en fysisk typ av match. Med alla känslorna inblandade i det här mötet finns det mycket som talar för att vi får se just den typen av matchbild. Jag tror på en jämn tillställning och därmed köper jag inte att gästerna fått en så pass stor handikapplina tillgodo.


Speltips: Olympiacos med handicap +7,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip