Pelicans (39-38) tar emot i Clippers (41-37) i en "måste-vinna-match" för båda lagen. Det är bara fyra matcher kvar av grundsäsongen. Flera lag har fortfarande chansen att nå topp 6 och kan därmed slippa den s.k. "play-in" som många lag helst vill slippa.

Pelicans besegrade toppseedade Nuggets bekvämt på bortaplan senast, samtidigt som de fick flera "tabell-vinster" med sig tack vara andra lags insatser, vilket gör att den här outingen kommer ses som en playoff-match pga. läget i just tabellen.

Clippers fick regelrätt stryk av Grizzlies senast och hade två av sina superstars vid sidan av planen. OM Clippers vinner den här matchen i afton är de med garanti inne i topp 6, vilket är viktigt att notera. MEN de har skadebekymmer i truppen och det är tufft att besegra Pelicans på bortaplan.

Jag går på Pelicans i den här matchen och gillar oddset på Pelicans -2,5 poäng till 1,82 hos Unibet . De har mest att spela för och har besegrat Clippers två gångar i år redan. Jag tror det blir en sweep.


Värt att notera:

1. Pelicans har fyra matcher kvar att spela. De har två matcher upp till Warriors på plats nr 6 och de har två matcher tillgodo på Mavericks som just nu är på plats 11 och utanför slutspelet.

2. Pelicans har samtliga kvarstående matcher på hemmaplan, vilket är en enorm bonus för dem. De är 24-13 på hemmaplan i år.

3. Pelicans har vunnit sex av sina sju senaste matcher och är toppform.

4. Clippers har såväl George som Morris borta och igår var ässet Leonard borta också. Utan dessa tre skall Clippers få det enormt svårt att vinna.

5. Pelicans Brandon Ingram har varit fenomenal under den här segersviten. De har vunnit sex av sju och fick "bara" stryk av Warriors på bortaplan (vilket lag får inte det?). Hans poängsnitt har varit +30 poäng över de åtta senaste matcherna och det är starka papper. Ingram är också en ruggig returtagare och ett äss i vardande.

6. Clippers har också haft problem med sin flight till matchen i New Orleans. Det har varit tornadovarningar mest hela dagen från flygplatsen.

7. Över de 10 senaste matcherna lagen emellan har Pelicans rekordet 8-2.

För mig skall Pelicans har en jättebra chans att vinna mot Clippers i afton. OM Los Angeles väljer att inte spela Leonard i afton av olika anledningar, kommer Pelicans möta ett lag som har tre ordinarie storspelare från förstafemman borta. Det kommer bli mumma för Pelicans och jag väljer att ta spelet -2,5 till oddset 1,82 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip