En riktigt sevärd outing mellan Pelicans (21-14) och Clippers (21-12) bland de sena matcherna i nattens NBA. Jag tycker linan i Vegas ligger fel här, då de har Clippers som favorit. I mina ögon är Pelicans ett bra hemmalag, men siffrorna från december berättar att Clippers är 10-2 och det gör dem högst troligen till favorit i kvällens match. Hardens trejd från 76ers till Clippers har gjort gott får såväl 76ers som Clippers. Harden har gjort Clippers Leonard och George bättre, men i New Orleans har deras topp 3 i form av Zion, Ingram och McCollum vunnit sju av sju när denna treenighet har +5 assists vardera.

Pelicans har med lätthet besegrat Lakers, Nets och ett av ligans hetaste lag, Timberwolves över sina matcher och hela tiden har deras topp-trio ovan levererat. Det går inte heller att blunda för statistiken lagen emellan. Pelicans har fem raka vinster mot Clippers. Jag går på Pelicans moneyline i den här matchen till oddset 1.96 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Båda lagen kommer från fyra raka segrar. Somethings gotta give idag.

2. Över Pelicans tio senaste matcher har de ett poängsnitt +118 poäng, vilket är väldigt starkt och gör dem svåra att besegra.

3. Pelicans har fem raka vinster mot Clippers. De har vunnit nio av tio senaste matcherna lagen emellan. Notera det.

4. Pelicans har gjort mer än +115 poäng i 20 matcher. Det gör dem svårslagna och då särskilt på hemmaplan.

5. Båda lagen har sina toppspelare tillgängliga för kvällens showdown.

6. Pelicans fokus för att vinna matchen är självfallet att spela sitt eget spel, men också hålla ett extra öga på Clippers Harden. Han har ett snitt om 17 poäng framåt när han spelat +34 poäng. Det som gjort honom extra kul att se i år är att han har sitt bästa år när det kommer till trepoängsskyttet. Han är 43% bakom bågen. Det är inte illa pinkat. Hans största styrka är dock fortfarande att ge syre via sina kvicka och kloka assist till sina lagkamrater.

Det är kommer bli en toppmatch. Jag väljer dock att gå på Pelicans, eftersom statistiken mot Clippers är så talande. De har vunnit nio av de tio senaste matcherna mellan varandra och då främst de fem senaste. Jag plockar Pelicans moneyline till oddset 1.96 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip