Play-in mellan Pelicans och Thunder. Två lag som mötts fyra gånger i år, där Pelicans vunnit tre av dessa. Det var dock fajter som var riktigt tajta och det tror jag blir fallet även idag.

Jag kommer gå på Pelicans på hemmaplan och spelar dem med handicap -4 till oddset 1,72 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Pelicans har klivit fram direkt i de tidigare matcherna lagen emellan och skaffat sig en stor ledning och sedan bevakat den om uttrycket passar.

2. Pelicans superstars Ingram och McCollum har varit riktigt bra i år och kan tillsammans ta över en match. Pelicans har snittat 114,4 poäng framåt i år med Ingram som den stora injektionen till den framgången. Han snittar 24,7 poäng framåt och tar 5,5 returer. Om vi ser till Thunders defense finns mycket att önska. Jag har svårt att se dem stå emot Pelicans offensiv i afton.

3. Pelicans är 27-14 på hemmaplan, samtidigt som Thunder är 16-25 på bortaplan. Det är viktigt att notera.

4. Thunder har haft stora defensiva bekymmer under hela grundsäsongen. Det har varit deras akilleshäl. De har snittat på 116,4 poäng bakåt och är ett av de sämre lagen i ligan. Det är inte lätt att "snabbt" korrigera ett försvar som varit svagt under hela året.

5. När jag såg Timberwolves torska sent mot Lakers igår har jag också Pelicans sista match mot just Timberwolves på näthinnan. De ledde klart och tydligt mot Wolves, men tappade i slutminuterna. Med det sagt; Timberwolves är ett bättre lag enligt mig än Thunder.

6. Det som också talar för en Pelicans-vinst är hur starkt laget är som grupp. De har i omgångar haft skador på Willamson och Ingram. De var totalt sett skadade mer än halva säsongen.

7. Thunder förlorade sex av åtta matcher i slutfasen av säsongen, vilket berättar en hel del.

Nej, Pelicans skall vara favoriter enligt mig och jag tycker att spelvärdet ligger i -4 till oddset 1,72 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip