Philadelphia 76ers ligger just nu femma i den östra konferensen. Inför säsongen var man tippade att vara med i toppen tillsammans med Bucks. Det är oerhört jämnt bakom Bucks och Raptors men deras facit får ändå ses som något av en besvikelse. Det pratades om ett defensivt fort sett till spelarna i truppen. Så har det inte riktigt blivit. Det finns flexibla spelare som kan byta position att försvara i nästan hela Sixers första femma. Ska man leta något positivt att plocka från säsongen hittills så är det ju att Sixers fortfarande spelar för hemmafördel i slutspelet och deras hemmafacit. Smått otroliga 26-2 är sanslöst bra. Bäst i hela ligan till och med.

Atlanta Hawks har vunnit två raka matcher inför nattens möte. Det är inte ofta vi fått säga det i år! Med sitt matchfacit på 17-41 ligger man näst sist i den östra konferensen. Utan några egentliga fördelar av att vinna matcher och med en skadelista som liknar få andra lag är det svårt att ta Hawks på allvar. Ibland verkar det som spelarna känner av detta för försvarsspelet är helt obefintligt. Kollar man på Hawks kan man räkna med poäng från Trae Young. Den nyblivna Allstar-spelaren stod för 50 poäng i en match mot Heat förra veckan. Han fyller på statistikraderna i match efter match.

Sixers saknar två av sina bästa spelare i form av Harris och Simmons. Ansvaret landar istället på Horford och Embiid offensivt. Gästerna saknar Bembry, Capela och Labissiere.

Så som skadeläget ser ut för Sixers får vi nog se en hel del spel på insidan till Embiid och Horford. Med Capela på skadelistan har Hawks ingen naturlig försvarare på den positionen. Collins och Len kommer få ge det ett försök men jag ser inte hur det ska hålla. Hawks står inför en av ligans tuffaste utmaningar ikväll, Sixers på bortaplan. Jag plockar handikappet på hemmasidan!

Speltips: PHI 76ers med handicap -8 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip