Philadelphia 76ers har dalat i tabellen den senaste tiden. Fyra segrar på tio senaste matcherna är dels en effekt av Embiids skada, men också spelschemat. Sixers har inte lyckats få bortaspelet att fungera överhuvudtaget. Deras matchfacit på bortaplan är svaga 7-14. Det skulle inte ett lag som jagar slutspel ens vara nöjda med, än mindre ett lag som siktar mot att utmana om guldet i år. Den positiva sidan av det hela är att man visat sig i princip oslagbara på hemmaplan. I Well Fargo Arena är deras matchfacit 19-2 och då har man redan mött några av NBA:s bästa lag hemma.

Chicago Bulls tog en viktig seger för deras slutspelsdrömmar när Wizards avärdades senast. Zach Lavine blev stor hjälte med sina 30 poäng. Även Thaddeus Young förtjänar ett omnämnade för sin insats från bänken. Det finns inte mycket som talar för Bulls ikväll men är det nånting så är det att man spelat precis lika bra/dåligt hemma som borta. Det tycks inte spela någon roll om man spelar borta eller hemma.

Bulls saknar Gaffor, Porter, Carter och Strus. Frågetecken inför mötet är Kornet, Markkanen, Arcidiacono, Satoransky och Hutchinson. Även med en fullständig trupp skulle Bulls ha en svår uppgift borta mot Sixers. Nu blir det ännu värre. För hemmalaget är enda avbräcket den väldige centern Joel Embiid. Hans fingerskada håller honom borta från spel ytterligare någon vecka.

Det ska vara klasskillnad här och med Bulls skador ser jag inte riktigt hur man ska kunna hålla ihop det defensivt mot Sixers breda offensiva repertoar.


Speltips: PHI 76ers med handicap -7,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip