En revanschsugen Embiid får chansen att spela tillbaka sitt rykte mot ett skadedrabbat Sacramento Kings. Räkna med att Philadelphia 76ers storvuxne center kommer gå hårt mot korgen. Han har fått utstå hård kritik på sociala medier och i annan media sedan matchen mot Toronto för två dagar sedan då han gjorde noll poäng. Det är en bedrift att göra noll poäng som center i NBA - än mer när man anses vara ligans kanske bästa i den positionen. Visst var det strålande försvarsspel han ställdes emot men det måste bli bättring direkt. Tyvärr för Sacramento Kings del är känslan att han kommer ge utlopp för frustrationen i kvällens drabbning. Blicka gärna mot överspelet på Embiids poänglina när den släpps.

Trots skadeproblem under inledningen har Kings lyckats hänga med i slutspelsjakten. Vi börjar mer och mer kunna se hur nya tränaren Luke Walton vill att laget ska spela. I skadeläget som nu råder är deras enda chans till seger mot 76ers att dra upp tempot. Mot ett uppställt hemmaförsvar kommer Kings ha otroligt svårt att göra poäng. Om lag springer mot 76ers tenderar dessa att göra detsamma. Mycket talar för en ensidig drabbning i ett högt tempo där det snarare kommer handla om individuell statistik än om vilket lag som faktiskt vinner matchen. Det ska väldigt mycket till om Kings snor den här segern.

Kyle O'Quinn återfinns på 76ers skadelista. Sahyok är tveksam till spel för hemmalaget. I Kings saknas Ariza, Bagley och Fox och det är tre av deras bästa spelare. Även Bodganovic är uppsatt som frågetecken med en krånglande knäsena.

Den låga poänglinan i matchen beror som sagt på skadorna i Kings. Fox är en av ligans snabbaste pointguards och vanligtvis den som drar upp tempot. Nu får spelare som Hield och Ferrell axla den rollen och det behöver inte bli så stor skillnad i spelsätt och matchbild. Barnes är en annan som får bära ett stort lass i poänggörandet. Jag tycker att linan är något låg och väljer att investera i överspelet.

Speltips: Över 209 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip