bet365 livestreamar alla NBA-matcher.

Precis som andra halvan av förra säsongen (speciellt slutspelet) är Indiana Pacers otroligt starka den här säsongen. Till skillnad från sin Eastern-konkurrent Miami Heat, som verkar gå på sparlåga under grundserien, spelar man varje match som om det vore slutspel.

Det har gett dem NBA:s bästa facit denna säsong (33-7) och mycket talar för att de kommer att knipa #1 seed overall med hemmaplansfördel genom hela slutspelet. Just nu surfar laget på en fem-vinster-i-rad-våg, med en bortaseger mot starka Golden State Warriors senast i raden.

Då stängde Pacers ner Warriors farliga trepoängsskytte och matchen innebar första gången i år som Warriors inte nådde över 95 poäng. Publiken i The Oracle är verkligen inte van vid så lite nätrassel för Curry, Thompson och Lee. Pacers ägde också "the boards" då man tog hela 17 returer vilket är tangerat säsongsrekord.

Kvällens motståndare, unga Phoenix Suns, är ett av säsongens stora överraskningslag. Ingen hade trott att den relativt anonyma truppen, med Eric Bledsoe som enda riktiga stjärna, skulle ha en chans på slutspel i den hårda västra konferensen.

Över/under-linan på antalet Suns-vinster 2013/14 låg på ca 19-20, men här är vi efter halva säsongen med Arizona-laget redan nu på 23 stycken. Det innebär a) att man är två vinster ifrån förra säsongstotalen och b) att Suns sitter på den sista slutspelsplatsen i väst, tre vinster till godo på jagande Grizzlies, Nuggets och Timberwolves.

Suns är precis som Warriors ett av NBA:s bästa trepoängslag, men Pacers har ligans bästa försvar och visade mot Warriors sist att man är experter på att vakta sin trepoängslinje. Det verkligt imponerande är hur Paul George, ligans tredje bästa spelare efter LeBron och Durant, orkar spela så tajt försvarsspel och fortfarande producera framåt match efter match.

Två saker till talar för att Pacers segertåg rullar vidare i natt:

1) Den där ensamma stjärnan, Bledsoe, är skadad. Det innebär att Suns inte kan spela sin föredragna double point guard-lineup med Bledsoe och Dragic, utan måste förlita sig på backup-guarden Gerald Green (som iofs gjort det rätt bra hittills).

2) Pacers vann båda mötena med sex respektive åtta poäng förra säsongen. Jag kan inte se varför årets Pacers, den starkaste upplagan sedan Reggie Miller-eran, inte skulle kunna lösa ett handicap på -5.5 här.

This is the stats tab
This is the post tip