Phoenix Suns stod för en av säsongens största skrällar när man körde över Jazz på bortaplan. Man vann till slut med 20 poäng med fina insatser från Ayton, Booker och Rubio. När allt klickar för det här Suns-laget kan det se riktigt bra ut. Dock är stommen väldigt ung och jämnheten finns inte där ännu. Mycket hänger på huruvida Booker eller Ayton blir heta eller inte. I framtiden är förhoppningen att lagspelet ska sätta en stabilare grund att stå på. Som det är just nu ligger Suns tolva i den västra konferensen med ett matchfacit på 24-34. Det finns fortfarande hopp om slutspel men med tanke på lagen som ligger framför är det inte en realistisk förhoppning.

Los Angeles Clippers ligger trea i den tuffa västra konferensen. Utan att förta sig har Doc Rivers mannar spelat till sig hemmafördel i nuläget. Det är dock väldigt jämnt i toppen så en dålig vecka räcker för att rasa i tabellen. Clippers är tillsammans med Lakers klara favoriter att ta sig till final från den västra konferensen. Intåget av Kawhi Leonard och Paul George tillsammans med systemet som redan finns på plats rent taktiskt gör Clippers till ett oerhört farligt lag. Man ska inte dra för stora växlar av deras matchfacit i grundserien då både Kawhi och George spelats sparsamt för att vara redo inför slutspelet.

Hemmalaget saknar Frank Kaminsky och Kelly Oubre. Den sistnämnde har vuxit fram till en av Suns bättre spelare senaste året och är en viktig del i det här laget.

Det har inte kommit ut några uppgifter om att varken George eller Kawhi ska vilas. När Clippers ställer ut sitt bästa lag på planen är det få lag som kan matcha dem. Än mindre ett skadedrabbat Suns. Den defensiva uppställningen Clippers kan använda sig av med Beverley, George, Kawhi, Harrell och valfri spelare är en mardröm för alla motståndare. Trots att det är bortaplan tror jag Clippers löser en komfortabel seger mot ett redan avhängt Suns.

Speltips: LA Clippers med handicap -6,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip