Phoenix Suns hade en relativt anonym försäsong på värvningsfronten. Alla rubriker skrevs om Davis, Kawhi och Paul George. Suns fick nöja sig med spelare som Rubio och Baynes, men oj, Vilken skillnad det gjort! Baynes hade en otrolig inverkan på försvarsspelet när han spelade i Celtics statistiskt sett men det var svårt att avgöra om det var en slump eller inte. När vi ser hur han tillsammans med Rubio fått det att vända för det här unga laget är det svårt att argumentera emot. Rubio har bidragit med det där lugnet och den defensiva stabilitet bredvid det unga stjärnskottet Devin Booker; precis det han behövde. Tråkigt nog är det tveksamt ifall vi får se någon av dessa herrar ikväll.

Ja, faktum är att det för stunden är två av seriens mest skadedrabbade lag som möts. Suns saknar med all säkerhet Baynes och Jerome. Rubio, Kaminsky, Saric och Cam Johnson är alla frågetecken inför mötet. Det är fem spelare som är givna i rotationen så det blir avgörande för slutresultatet vilka som faktiskt kommer till spel. För gästerna saknas Zion Williamson, Hart, Favors och Miller. Okafor och Ball kan komma till spel men båda är tveksamma.

All ovisshet kring startfemmor och spelarrotation gör det näst intill omöjligt att förutspå en vinnare men en sak är säker när dessa två lag spelar – det kommer gå snabbt. Båda lagen spelar i ett rasande tempo. Det är inte ovanligt att vi ser poäng upp emot 250 när både Suns och Pelicans spelar. Med alla skador är det lätt att glömma vilken nivå den offensiva talangen som återstår befinner sig på. Devin Booker var den senaste spelaren i NBA att göra 70 poäng i en och samma match.

Pelicans har duon Ingram och Redick som ständigt hotar med attacker mot korgen respektive sylvasst skytte.
Nu när Baynes saknas också så tappar Suns sitt ankare defensivt. Det har visat sig svårt för laget att anpassa spelet matcherna som han missat. Förutsättningarna för en ny poängfest är goda. Överspelet känns givet!


Speltips: Över 235 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip