Portland Trail Blazers nådde långt i slutspelet förra säsongen. Förväntningarna inför den här säsongen var att kunna upprepa bedriften eller ta ytterligare steg mot guldet. Så har inte blivit fallet. Tappen av Harkless och Aminu under sommaren visade sig ödesdigra. Efter en horribel start på säsongen fick man konstgjord andning när Carmelo Anthony kom in i laget. Den smekmånaden är över nu då laget bara har två segrar på sina tio senaste matcher. Det som faktiskt talar för Portland är att spelschemat blir lättare framöver. Det börjar här och nu mot ett mediokert Charlotte Hornets på hemmaplan.

Charlotte Hornets stod upp bra borta mot Suns igår. Deras spel räckte länge och väl tills Suns la in en högre växel i den fjärde quartern. Det blev till slut förlust med åtta poäng i en överlag jämn och fysisk match. Det innebar också fjärde raka förlusten för Hornets som tappar mark till Orlando och den sista slutspelsplatsen i den östra konferensen. Det man kan ta med sig från gårdagen är Graham och Bacons insatser. Spelarna stod för 22 respektive 24 poäng vardera.

Gästerna har centern Biyombo osäker till spel med en nässkada. Förhoppningen är ändå att han ska kunna spela. Hemmalaget saknar Collins, Labissiere och Nurkic. Hezonja, Hood och Whiteside dras med småskavanker som det tas beslut om på uppvärmningen.

Hornets befinner sig på en lång och jobbig bortaresa på den amerikanska västkusten. Laget spelade match med sen start igår mot Suns. Det var dessutom en fysisk match som tär på kroppen fysiskt och mentalt. Spelarna kan inte ha kommit på planet förrän runt 08.00 i morse. Lägg till ytterligare några timmars flygresa innan man kan checka in på hotellet. Det är ett drömläge för Portland att förbättra sitt svaga hemmafacit. Vi har annars vant oss vid att Portland brukar ha en enorm fördel av att spela hemma framför sin fanatiska hemmapublik.


Speltips: POR Trail Blazers med handicap -8 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip