Vi hämtar en nattmacka från västra konferensen och ett högintressant möte, nämligen Portland Trail Blazers–Oklahoma City Thunder. Det har uppstått en stark rivalitet emellan lagen i fråga de senaste åren då man haft en dussintalet dramatiska matcher senaste tio åren. Duellen Westbrook vs Lillard var ”must see TV” som amerikanerna tycker om att kalla det. Nu har Westbrook lämnat Thunder och istället är det ett nybygge där Shai Gilgeous-Alexander är framtiden. Det tar lite av udden från det här mötet.

Det är något förvånande att båda lagen står på nio vinster då man har helt andra aspirationer för säsongen. För Thunder är slutspel inget man egentligen siktar på medan Trail Blazers befinner sig i ett läge där slutspel är vitalt för lagets framtid. Trail Blazers var med i toppskiktet så sent som i våras. Det som hänt sedan dess är att Nurkic skadat sig, hans närvaro under korgarna saknas. Dessutom tappade man både Harkless och Aminu under sommaren. Framförallt defensivt har det visat sig kostsamt.

Nu är inte allt negativt för Trail Blazers. Sedan laget signerade Carmelo Anthony för någon vecka sen har vi sett en klar förbättring. Duon med Lillard och McCollum fortsätter att vara en av NBA:s bästa backcourts. Man har också redan slagit Thunder den här säsongen, den gången på bortaplan. Nu är man hemma i Rose City framför sin fanatiska hemmapublik. I ett väldigt öppet slutspelsrace är en seger ikväll otroligt viktig för Trail Blazers.

Hemmalaget saknar Hood, Nurkic och Collins. Inga nyheter egentligen då alla tre är långtidsskadade.

Gästerna får klara sig utan Ferguson, Roberson och Diallo. Det innebär att tränaren Donovan får ha lite fantasi kring hur man ska använda shooting guard-positionen. Gissningsvis innebär det fler minuter för Schroeder och eventuellt Burton.

För Thunder är som sagt inte resultatet speciellt viktiga den här säsongen. Målsättningen är att utveckla Gilgeous-Alexander och eventuellt lyckas höja bytesvärdet på Chris Paul och Gallinari. Hittills har det lyckats nästan för bra: Ju längre ner i tabellen man hamnar desto bättre blir deras val i kommande draft. Tacksam handikapplina i hemmalagets favör!


Speltips: POR Trail Blazers med handicap -4 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip