Gårdagens spel slog marknaden med tre poäng vid uppkast, men ”stabila” 6 av 25 från trepoängslinjen. Riktigt fin position där men field goal-procent på horribla 35.8% från gästande Oklahoma City Thunder dödade överspelet relativt snabbt.

Natten mot torsdag ser vi fram emot ett möte mellan två av seriens mest underhållande lag att titta på. Regerande mästarna Toronto Raptors åker till västkusten för att ta sig an Portland Trail Blazers. Det är två skadeskjutna trupper som möter varandra vilket kommer påverka rotationen i båda lagen.

Hemmalaget saknar Collins, Gasol och Nurkic medan Hood och Whiteside är frågetecken inför mötet. Gästerna har Anunoby, Ibaka, Lowry och McCaw borta från spel.

Trail Blazers har det jobbigt med skador men samtliga är på powerforwards och centrar. Deras två bästa spelare Lillard och McCollum är friska och krya. Det är också där all offensiv går igenom. Det syns dock på deras matchfacit (4-6; en vinst och tre förluster) att skadorna plågat laget. Det här ska vara ett slutspelslag när säsongen summeras.

I matcherna som Lowry saknats har Pascal Siakam fått kliva fram och dra ett jättelass för Raptors. Det är deras enda chans att hålla sig konkurrenskraftiga. Man spelar fortsatt en fin basket men stjärnkraften finns inte där så som skadeläget ser ut just nu - alltför mycket blir upp till Siakam.

Trail Blazers har inlett säsongen med 1-3 på hemmaplan. När vi kollar tillbaka på grundserien någon gång i april är jag övertygad om att vi kommer få se statistik över 50% i antal hemmavinster. Man är vanligtvis väldigt svårslaget här i Portland. Relativt knapp favorit här och det är bara att tacka och ta emot. Det är dags för högkapable Lillard att kliva fram nu.


Speltips: POR Trail Blazers med handicap -3 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip