Portland Trail Blazers kommer ifrån tre raka förluster mot Pelicans, Jazz och Lakers. Enda riktiga plattmatchen kom hemma mot Pelicans. I de andra två visade man tendenser till vad som tagit laget tillbaka till en slutspelsplats. Det räckte inte hela vägen mot tufft motstånd. Trion av hot offensivt i form av Lillard, McCollum och Carmelo är något samtliga lag i NBA måste planera noga för. Det räcker med att en av dessa blir het så har Trail Blazers en chans att vinna matchen. Deras matchfacit på 8-8 på hemmaplan är också missvisande för hur pass starka man är hemma i Portland vanligtvis. Räkna med att detta facit kommer skjuta upp rejält innan säsongen är slut.

Efter den fina starten på säsongen för Phoenix Suns har laget nu börjat spela mer efter förväntningarna. Det vill säga ett lag på den undre halvan. Baynes var ett välkommet tillskott under sommaren som hjälpte till att förstärka deras försvar. Även Rubio har hjälpt på den fronten. Efter drygt en tredjedel av säsongen är det inte lika längre än överraskning hur Suns ska spela. Lagen börjar helt enkelt att anpassa sig vilket försvårat Suns situation. Två segrar på tio senaste matcherna är talande för Suns dagsform.

Suns saknar sin talangfulle center Deandre Ayton. Han förväntas missa ytterligare någon match med en fotskada. Trail Blazers har Labissiera, Nurkic, Hood och Collins på skadelistan medan Hezonja är ett frågetecken med en ryggskada.

Jag håller Trail Blazers som ett bättre lag än Suns, man har dessutom fördel av hemmaplan. Lägg till att formen talar för Trail Blazers så ser jag inte varför handikapplinan inte är högre än vad den är i hemmalagets favör.

Speltips: Portland Trail Blazers med handicap -4 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip