Nattens lir tar oss till Kalifornien där Trail Blazers besöker Golden State Warriors och detta är en otroligt intressant matchup. Portland, med ett record på 33-11 ligger för tillfället på en tredjeplats i Western Conference och ligger tvåa i sin division efter Thunder. Warriors, i samma conference ligger på ett 26-18 record och en sjätteplats.

Aldridge vs Curry. Det är matchen i matchen. Båda två är otroligt viktiga för sina lag. Aldridge har 24.6ppg samt 11.5 rebounds denna säsongen medans Curry ligger på 23.8 ppg & 9.3 assist. Aldridge har dock varit extra het på senaste tiden med 29.9 pts och 14 rebounds över hans senaste sju matcher. Det är jämnt här, men det som kommer ha mest inflytande i denna matchen är inte Aldridge, utan bänken. Bänken kommer att tippa matchen i ett av lagens favör, med tanke på hur Portlands bänk spelade mot Timberwolves blir det troligtvis åt det hållet det går inatt också. Warriors har även dem en bra bänk, men vilken är bäst? Jag personligen tycker att Blazers steppar upp och tar kommando i bänk-striden.

Portland har på senaste tiden visat god form då man vunnit mot lag som Nuggets, Spurs och Timberwolves medan man fallit kort mot Thunder & Rockets på bortaplan. Det är två lag som är bland de bästa i NBA, och matchen man har framför sig blir ännu en drabbning mot ett tufft motstånd. Över säsongen har man dock ett imponerande bortarecord på 15-7 som t.om är bättre än Warriors 12-7 hemmarecord, och med tanke på att Warriors inte har vunnit hemma sedan 10 januari i matchen mot ett decimerat Celtics kan Trail Blazers vara relativt självsäkra när man går in på planen i natt över vilka som ska ha övertaget genom matchen.

När jag går in på bet365 ser jag att linan ligger på +5.5 i Portlands favör. När jag ställer mig frågan varför hittar jag inte många svar. Warriors hemmaplan? Kanske, men med ett hemmarecord på 12-7 och dålig hemmaform på senaste tiden kan jag inte föreställa mig att Portland kan drabbas så mycket av det.

Någon skadad? Nej, ingen i Portland kommer att få titta på från sidlinjen inatt p.g.a skada.

Jag hittar inget som kan tyda på att Warriors skulle vara favoriter i min bok här, och jag antar att det bara är att tacka & ta emot en fin lina på +5.5. Jag vågar t.om gå så långt att jag sänker linan till Trail Blazers +3.5 till 2.10. Det blir en relativt jämn kamp där Aldridge & Curry visar upp sig, men Portlands bänk tippar matchen i Portlands favör och jag tror på en match som slutar 107-102 till Portland.

Följ mig på Twitter för fler spel! @ABNBetting





EDITERAD 2014-01-26 18.09:02

This is the stats tab
This is the post tip