Nu har NBA-lagen kommit igång med träningsmatcherna inför årets säsong. Jag väljer ett spel på nattens sena match. Toronto Raptors möter Los Angeles Clippers och jag spelar Raptors +1,5 till oddset 1.95 på bet365 .

En viktig detalj är att matchen spelas på neutral mark. Lagen har tagit sig till Honolulu på Hawaii och matchen kommer att spelas i Stan Sheriff Center.

Det här är alltså försäsongens första match och lagen lär testa en del uppställningar. Coacherna lär lufta trupperna rejält och ingen spelare kommer få överdrivet många minuter. Det som gör att jag tror på Raptors i det här läget är att de har fått behålla stora delar av fjolårstruppen och säkerligen har kommit längre i sina förberedelser. Clippers trupp har förändrats mer och de har ett större behov av att experimentera här. Clippers lär vara mindre intresserade av resultatet i den här matchen.

Noterbara förändringar i Raptorps trupp är att DeMarre Carroll har gått till Brooklyn Nets. Patrick Patterson spelar numera i OKC Thunder. De har tagit in en del breddspelare. Men stommen är kvar. Nyckelspelarna DeMar DeRozan, Serge Ibaka och Kyle Lowry är kvar.

I Clippers är alltså förändringarna desto större. De har tappat storstjärnan Chris Paul, en av ligans främsta på sin position. Borta är också Jamal Crawford och JJ Redick. Det är tre av lagets fem bästa poänggörare från fjolårssäsongen. Listan med nyförvärv är ännu längre. De har bland annat fått in Patrick Beverly från Houston. Danilo Gallinari från Denver. Och Lou Williams från Houston.

Clippers största stjärna Blake Griffin har dragits med skadebekymmer under uppehållet. Nu ser han ut att vara redo för spel men räkna med att han matchas försiktigt under försäsongen.

Raptors är ett mer färdigt lag. De har kvar stommen från i fjol och är mer redo för den här säsongen. Clippers är ett av de mer osäkra lagen i årets NBA. De kommer att behöva testa och försöka spela ihop olika uppställningar. Jag ser Raptors som knappa favoriter här och här får vi dessutom någon gratispoäng.

Mitt spel: Toronto Raptors +1,5 i matchen mot Los Angeles Clippers.
Odds: 1.95 på bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip