Alla blickar riktas mot Madrid och toppmötet emellan ettan och tvåan i EuroLeague under kvällen. Suveräna Anadolu Efes åker till Real Madrids hemmaplan för att försöka bygga vidare på den otroliga starten av säsongen som klubben haft. Turkarna har varit det överlägset bästa laget. Gästerna kommer dit med ett matchfacit på smått otroliga 17-3. Man har också den överlägset bästa poängskillnaden i serien med plus 199. Det är mer än 50 poäng bättre än tvåan i den kategorin, CSKA Moskva.

Det är ett något sargat Real som går in till toppmötet. Deras svit på 13 raka segrar bröts förra veckan med två raka förluster. Laget är dock fortfarande obesegrade på hemmaplan vilket är något man kan dra självförtroende från. Inbördes har Real en kraftig fördel med Efes med ett matchfacit på 22-7. När man möttes tidigare under säsongen i Istanbul vann Efes komfortabelt, men det ska sägas att Real inte var sig själva första omgångarna och den här matchen ägde rum i omgång fyra.

En smårolig matchning att följa för alla basketnördar är den emellan de två jättarna Tavares och Pleiss. På sina 2.20 respektive 2.21 är de två av ligans längsta spelare. Trots det skiljer det enormt i spelstilen. Pleiss spelar mer med finess runt korgen med Tavares är en ren och skär kraftspelare.

I vanliga fall brukar Real Madrid kunna springa ifrån sina motståndare poängmässigt. Det här är ett av få tillfällen då det kan bli ett problem. Gästerna snittar 87,4 poäng per match. Det tycks inte finnas något stopp för Shane Larkin den här säsongen. Det är egentligen bara en tidsfråga innan vi får se honom i NBA igen om ni frågar mig. Real Madrid är också ett av ligans bästa lag poängmässigt med ett snitt på 84,4 poäng per match. Med lite snabb matte så ger snitten oss ett poängsnitt på drygt 172 poäng. Det är också där någonstans jag förväntade mig att se poänglinan i matchen landa. Nu får vi 168,5 och där ser jag värde i överspelet!

Speltips: Över 168,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip