Både Olympiacos och poängspelet i Spanien hittade hem förra veckan i EuroLeague. Ny vecka nu med dubbla omgångar att gräva ner sig i! Vi tar oss till Madrid där det är ett toppmöte emellan förra årets trea Real Madrid och storsatsande Khimki Moscow Region.

Real Madrid kan vid en seger gå upp till 6-3 och passera Khimki i tabellen. Av sina fem segrar hittills så har fyra kommit på hemmaplan. Det är bortaspelet som är problemet just nu. Khimki har bara två förluster, som båda kom på bortaplan. Den ryska klubben har dessutom ett bra facit mot Real med två vinster på sina fyra senaste besök i Madrid.

Det är två offensiva lag som trivs bäst när man får springa i anfallsspelet. För Reals del handlar det om trepoängsskytte via passningar medan Khimki baserar större delen av sitt spel kring poängmaskinen Alexey Shved.

Matchningen mellan lagens två centrar blir oerhört intressant. Reals center Tavares är med sina 220 centimeter en av turneringens bästa defensiva spelare. Han snittar 1,9 blockar per match och stör det mesta skotten runt omkring korgen. Khimki har dock ett äss i rockärmen där då deras center Devin Booker är en vass trepoängsskytt. Vi kommer med all sannolikhet se honom försöka locka ut Tavares till trepoängslinjen för att öppna upp möjligheter för sina lagkamrater.

Mycket talar för en match som spelas i ett frenetiskt tempo där det regnar treor. Real har visserligen alternativ defensivt att använda på Shved i Llull, Fernandez och framförallt svenske Jeffrey Taylor. När han inte gör poäng själv har ryssen en förmåga att få sina medspelare att bli bättre. Han snittar sju assist per match i årets EuroLeague. Det finns helt enkelt för många offensiva alternativ hos båda lagen för att det ska bli lite poäng.


Speltips: Över 166,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher
This is the stats tab
This is the post tip