Den stora nyheten i veckan är att Röda Stjärnan signerat Dragan Sakota som ny tränare. Han gjorde tidigare succé med AEK Athen men får nu återvända till sin hemstad som tränare för första gången sedan 2005. Han är en duktig tränare men det är svårt att trolla. Som jag var inne på tidigare så har Röda Stjärnan inte i närheten av samma lönebudget som några av storklubbarna i EuroLeague. På hemmaplan verkar det dock inte spela någon roll. Serberna har imponerat spelmässigt och förlusterna som kommit har varit i väldigt jämna matcher.

Valencia har vunnit fyra av sina fem senaste, samtliga segrar har kommit på hemmaplan. Laget har ännu inte vunnit på bortaplan och nu väntar tre raka bortamatcher. Vanligtvis är Valencia ett roligt lag att titta med med fantastiska skyttar. I EuroLeague har försvaren varit lite för bra hittills, åtminstone på bortaplan. Det svaga på poängsnittet borta på 68,7 poäng är en tungt bidragande orsak till den låga poänglinan i matchen.

Röda Stjärnan saknar Perperoglou i ytterligare några veckor. Derrick Brown är tveksam till spel.

För hemmalaget är det effektiviteten på skyttet som varit lagets största problem under inledningen på säsongen. Det är också den främsta anledningen till varför man plockat in Sakota. Mot Valencia möter men ett av de sämre lagen kvalitetsmässigt. Det blir ett utmärkt test för att pröva nya offensiva rutiner. Jag är också övertygad om att Valencia kan bygga vidare på den fina formen man visat upp på slutet. Vi kommer knappast se någon 200-poängsmatch men jämna odds på 150,5 känns något lågt i mitt tycke.

Speltips: Över 150,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip