Förväntningarna inför säsongen på San Antonio Spurs var att man skulle klara slutspelet med god marginal. Det är fortfarande vidöppet från platserna sex och neråt i den västra konferensen så hoppet lever. Efter den horribla perioden då laget förlorade åtta raka matcher har vi sett en klar förbättring. Det är ett av seriens mest välcoachade lag under legendaren Gregg Popovich. Nu när man fick tillbaka Murray från långtidsskada till den här säsongen var tanken att det skulle lossna offensivt med honom som spelfördelare. Tyvärr för Spurs del har han inte kommit upp i samma nivå som innan skadan riktigt än. Spelmässigt ser det ändå klart bättre ut sista två veckorna och nu kommer man från två raka segrar.

Cleveland Cavaliers ligger hack i häl på New York Knicks i vad man kallar ”tankrace” inom amerikansk media. Det innebär att ledningen gärna ser att laget hamnar så långt ner som möjligt; för att få så pass bra draftval som möjligt nästa år. Cavaliers befinner sig fortfarande i en ombyggnadsfas efter att LeBron James lämnade laget för två säsonger sedan. Just nu handlar det om att samla på sig så pass mycket talang som möjligt att kunna bygga med inför framtiden. Det snackas även om att Kevin Love, deras bästa spelare, ska bli bortbytt. Cavaliers söker ett paket med unga förmågor eller draftval för att den dealen ska ske.

Enda frågetecknet hos gästerna är Dylan Windler, som ändå får svårt att se minuter. Spurs tränare Popovich har en fullständig trupp att tillgå inför mötet.

Det som framförallt förstört Spurs säsong är det horribla bortaspelet. Deras matchfacit på bortaplan är otroligt svaga 2-8. Det håller inte att vinna 25% av matcherna på bortaplan om man vill nå slutspel i den västra konferensen. Det kommer också med all sannolikhet att förbättras desto längre säsongen lider. Jag har svårt att se hur Cavaliers ska rå på Spurs här. Det är en otroligt viktig match för hemmalaget om man ska hänga på i slutspelsjakten. Spurs har både Murray, White och Rudy Gay att försvara Sexton och Garland med, Cavaliers två främsta vapen. Det finns goda möjligheter till att Spurs springer ifrån i det här mötet tidigt och defilerar hem segern.

Speltips: SA Spurs med handicap -10 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip