För San Antonio Spurs har säsongen 19/20 varit en rejäl missräkning. Laget ligger på tiondeplats i den västra konferensen med drygt halva säsongen spelad. Det här är ett som prenumererat på slutspelsplatser sedan Popovich tog över som tränare i slutet på 90-talet. Nu fick man tillbaka Murray från skada till den här säsongen på point guard-positionen och förhoppningarna var att man skulle vara med i toppen och utmana. Så har inte varit fallet. Främst deras horribla bortaspel har satt stopp för möjligheten att avancera i tabellen.

Det är två av ligans bästa coacher som ställs mot varandra när Spoelstras Miami Heat åker till Spurs. Båda påminner om varandra i sättet försvarsspelet hamnar i fokus. Det Spoelstra lyckats göra med den här truppen är helt otroligt. Förutom Butler har inte Heat någon riktig stjärna. Trots det ligger man tvåa i den östra konferensen.

För hemmalaget är Murray och Rudy Gay osäkra till spel. I Murrays fall handlar det om sjukdom och för Gay är det ännu oklart. Hos gästande Heat saknas Winslow fram till början av februari. Hans defensiva kunskaper och förmåga att se planen offensivt är spetsegenskaper Heat inte har ett överflod utav. Herro och Alexander är frågetecken inför mötet.

Spurs är ett betydligt bättre hemmalag än deras matchfacit visar. Just har man hemma 11-10, en normal säsong brukar laget ligga på en vinstprocent på runt 70%. Jag är övertygad om att vi kommer närma oss den siffran när säsongen lider mot sitt slut. Heat befinner sig på en lång bortaresa där man redan besegrat bland annat Thunder. Det brukar tendera att finnas en viss mättnad hos lag som redan vunnit matcher på långa bortaresor. Det finns helt enkelt inte samma intensitet och vilja, bara några procents tapp i den här ligan räcker för att det ska bli förlust.

Speltips: SA Spurs med handicap +1 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip