Monumental match i Western Conference och kampen om den åttonde och sista slutspelsplatsen. I dagsläget är det sju(!) lag som är med och slåss om den på allvar. Sedan är hoppet upp till Thunder på sjundeplatsen så pass stort att det skulle krävas en skada eller dylikt för att göra en upphämtning realistisk. San Antonio Spurs tog steget upp på den så eftertraktade åttondeplatsen genom segern förra matchen. Det innebar också deras tredje vinst. LaMarcus Aldridge hade en jättematch med 32 poäng och 14 returer senast mot Pelicans. Han kommer att ha alla chanser att upprepa det mot Phoenix Suns som har ett av seriens sämre försvar.

Suns kommer från två raka förluster mot Pacers och just Spurs. Man blev fullständigt pulveriserade hemma mot Pacers i veckan och innan dess var det en hjärtekrossande förlust hemma mot Spurs. När lagen möttes i måndags i Phoenix vann gästerna med 120-118. Det hjälpte inte att Booker hade en stormatch och noterades för 37 poäng.

Spurs går in till matchen skadefria. Hos gästerna saknar Johnson och Kaminsky. Det gör att man tappar skytte i rotationen, vilket innebär mindre ytor för Booker att operera på. Även Baynes är osäker till spel. Skulle han missa matchen är det ett enormt avbräck defensivt.

Jag håller San Antonio som ett klart bättre lag, mer färdigt är kanske ordet jag söker efter. Det finns inte mycket mer utvecklingspotential i den truppen Popovich förfogar över. Det är ett gäng veteraner som vet vad som krävs för att nå slutspel. Spurs har dessutom en av ligans bästa hemmafördelar. Man slog Suns på bortaplan med två poäng men jag räknar med att vi får se ännu större siffror ikväll. Då fick Suns precis den typen av match som man vill ha med hög fart och mycket poäng. Det hjälpte ändå inte och här tror jag som sagt på en ny motgång.

Speltips: SA Spurs med handicap -4 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip