Sacramento Kings stod för enorm skräll när Denver besegrades på bortaplan i lördags. Harrison Barnes bar laget med sina 30 poäng i vad som annars var en rätt risig basketmatch. Vinsten innebar att man nu befinner sig på samma matchfacit som Phoenix Suns, som innehar den sista slutspelsplatsen. Ser man till tidsramen och snittåldern i truppen så kommer det här laget bara bli bättre kommande år. Att nå slutspel vore en ovärderlig erfarenhet för många av dessa unga spelare som aldrig upplevt det tidigare.

Chicago Bulls ska försöka bryta sin negativa trend av tre raka förluster. Det skiljer bara två vinster upp till Kings om man ser till matchstatistiken men då har hemmalaget haft ett betydligt tuffare spelschema. Bulls tre senaste förluster har kommit mot Portland gånger två och Golden State Warriors. Enda vinsten man har på sina fem senaste matcher var mot Charlotte Hornets. Så länge Jim Boylen sitter kvar som tränare för Bulls kommer det här laget harva runt i bottenskiktet av tabellen.

Skadeläget är fortfarande långt ifrån optimalt för Kings men spelarna börja komma tillbaka nu. Både Ariza och Bogdanovic kan vara aktuella för spel. Bagley blir borta ytterligare några dagar medan Fox har tre veckor kvar innan han kan spela. Chicago saknar Hutchinson, Otto Porter och Felicio.

Trots Kings skador så ger jag laget en klar fördel på hemmaplan. Det är en lång resa och Bulls har inte direkt rosat marknaden på bortaplan i år. Sacramento är mer välcoachat med Luke Walton vid rodret, vilket räcker långt i den här ligan. Stegen som Sacramento tagit defensivt är något som lovar gott inför framtiden. Jag tror inte att Bulls försvar håller samma nivå...eller jag vet det - tacksam handikapplina!


Speltips: SAC Kings med handicap -5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip