Det var många som höjde på ögonbrynen när Sacramento Kings ledning valde att sparka Dave Joerger efter förra säsongen. Kings hade under fjolåret växt fram till att bli ett favoritlag för den neutrala fanskaran. Den unga truppen, det snabba spelet och det höga poängantalet, i vad som oftast var jämna matcher, gjorde laget till TV-laget nummer ett. Nu har Luke Walton kommit in istället. Det är också en väldigt bra tränare som är skolad under Steve Kerr; Golden State Warriors högt respekterade tränare. Han kommer från en mindre lyckad sejour i Lakers, men det är ingen tvekan om att han är en bra tränare.

Kings fick dystra besked i veckan då det blev klart att Marvin Bagley förväntas missa en månad. Den talangfulla powerforwarden har skadat ett finger. Det påverkar rotationen på deras större spelare. Mot ett lag som dagens motståndare Denver Nuggets - med bland annat klasspelarna Millsap och Jokic - kan det vara en dödsstöt. Inledningen med tre raka förluster, där man inte varit i närheten av en seger, var inte vad Kingsfansen hade hoppats på.

Nuggets däremot har vunnit sina två matcher mot Phoenix Suns och Portland Trail Blazers. Det blev jämnare än vad jag trodde mot Suns men med tanke på hur spelet såg ut den kvällen var det imponerande att lösa segern ändå.

Kings svaga start på säsongen offensivt är vad som dragit ner poänglinan rejält. Hade vi sett samma match under våren kan man räkna med att poänglinan hade snurrat runt 230 poäng. Den offensiven potentialen har inte försvunnit i Kings. Ibland handlar det bara helt enkelt om att skotten ska gå i också. Linan på 218,5 är - sett till tempot som Kings vill spela i - alldeles för låg. Nuggets mår bra efter vinsterna och offensiven kan ännu bättre än visat. Överspelet är taget!

Spel: Över 218,5 poäng i matchen till oddset 1.90 hos bet365

Alla NBA-matcher matcher livestreamas hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip