Sacramento Kings är mitt uppe i en tät strid om den sista slutspelsplatsen. Den åttonde och sista slutspelsplatsen är vad som legat i fokus i den västra konferensen sedan årsskiftet. Kings tog en viktig seger för att hålla hoppet vid liv häromdagen när man slog Grizzlies på bortaplan med ynka tre poäng. D'Aaron Fox bar laget med sina 25 poäng på 10 av 19 från golvet. Kan han fortsätta på samma nivå finns goda chanser för att man kan utmana bland annat Pelicans och Portland om åttondeplatsen. Hans förmåga att driva tempot är det få andra som kan matcha. Han annonserar sig själv som NBA:s snabbaste spelare för något år sedan. Det råder vissa tveksamheter kring detta men en sak är klar, han är ett ständigt hot för försvaren att planera kring i NBA.

Detroit Pistons är mer eller mindre i spillror redan. Trots att chansent till slutspel fortfarande existerar så känns det väldigt orealistiskt i dagslgäet. Det skiljer sex segrar upp till Nets på åttondeplatsen. Laget tog dock en välbehövlig seger senast mot Phoenix Suns. Derrick Rose startade och hade en fantastiskt fin uppvisning med 31 poäng framåt. Brandon Knights 19 poäng från bänken förtjänar också ett omnämnade. Detroits har i princip lämnat vit flagg för säsongen då man bytte bort Drummond till Cleveland innan deadline. Nu handlar det mer om att ta säsongen i hamn och utveckla de få unga förmågorna som återfinns i truppen.

Både Holmes och Bagley saknas hos hemmalaget. Fox och Joseph är frågetecken inför matchen. Hos gästerna saknas Brown, Griffin och Kennard. Maker och Wood är tveksamma till spel.

Det är två offensivt orienterade lag som trivs bättre på den offensiva delen av planen. Spelar Fox skulle jag säga att det är nästan givet att vi får se en poängfest men även utan så har spelare som Rose och Bogdanovic en tendens att driva tempo som drar upp poängställningen i matcher.

Speltips: Över 217 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip