Säsongen har varit ett enda stort mörker för Sacramento Kings hittills. Laget bytte tränare i somras trots att fjolåret var en succé. Det räckte inte till slutspel då men spelmässigt fanns det mycket bra att bygga vidare på. Då valde man av någon outgrundlig anledning att sparka Joerger och ersätta honom med Luke Walton. Det bytet har inte fallit speciellt väl ut än så länge. Kings matchfacit på 12-22 är tredje sämst i den västra konferensen. Mest oroväckande är att man har en åtta matcher lång förlustsvit, längst i hela ligan. En bidragande orsak till de svaga resultaten har varit skador på nyckelspelare. Fox har missat drygt en månads spel och Bagley ännu mer. Bogdanovic med flera har också dragits med småskador som gjort det svårt för laget att hitta någon rytm.

Memphis Grizzlies ligger tia och har fortfarande häng på en slutspelsplats. När vi summerar säsongen i april kan vi nog räkna med att Grizzlies snarare har tappat några positioner i tabellen. Som jag varit inne på tidigare är det ett nytt Grizzlies med en ny mentalitet kring hur man vill spela. Det går snabbt och är roligt att titta på. Namn som Gasol och Conley är borta och showen handlar nu istället om Morant och Jackson. Även rookien Brandon Clarke är värd att hålla ett extra öga på. Han var en stöld i draften på den positionen han blev tagen. Det har gått drygt en tredjedel av säsongen nu och känslan är att det kommer komma en punkt i säsongen då spelare som Clarke och Morant går in i den så okända "rookie-väggen". Det innebär att det hårda spelschemat i NBA till slut tär på spelare som inte är vana vid det ännu i sin karriär och insatserna går ner något.

Tvåvägsspelaren Crowder är osäker till spel för gästerna. Kings saknar Jeffries och Bagley. Bagley är en spelare som vanligtvis spelar runt 30 minuter per match så hans frånvaro blir kännbar.

Fox, Bogdanovic och Barnes är alla spelare med potential för att spela Allstar-matcher. Grizzlies har inte riktigt spelare på den nivån ännu. Kings siktar fortfarande på slutspel. Det är inte många segrar upp till åttondeplatsen samtidigt som det är väldigt långt kvar på säsongen. Det här är en utmärkt uppgift för Kings att på hemmaplan vända den negativa trenden mot ett av NBA:s sämre lag.

Speltips: SAC Kings med handicap -4 - odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip