Sacramento Kings kommer från en meriterande hemmaseger mot Heat igår. Hela laget bidrog till segern men extra plus ska gå till Hield och Bogdanovic som genom vasst skytte hjälpte laget att dra ifrån. Tiden börjar annars bli knapp för Kings om man ska göra en push för att nå slutspel. Nu är Fox tillbaka i matchform igen på riktigt och segrarna börjar dugga tätt men ett matchfacit på 5-5 över tio senaste håller inte om laget ska avancera i tabellen.

Till skillnad från Kings hade San Antonio Spurs spelledigt igår. Precis som Kings befinner sig Spurs i jakten på en slutspelsplats. Just nu skulle jag säga att Spurs eller Blazers är mina favoriter till att lösa den åttonde platsen även om Grizzlies innehar den i dagsläget. Under trade deadlinen florerade det rykten om att Spurs lediga möjligheter att skeppa iväg DeRozan och Aldridge. Det låter inte alls otroligt då man inte lyckats få den framgången med duon som ledningen hoppats på när värvningarna gjordes.

I hemmalaget saknas Alex Len, Holmes, Parker och Bagley. Alla fyra spelare är centrar eller power forwards. Jag behöver inte säga att det kommer tunna ut rotationen på den positionen. Gästerna förfogar över en skadefri trupp.

Att Kings saknar så pass många stora spelare tvingar Luke Walton att spela smått. Det innebär att fler guards och wing-spelare ingår i rotationen. Vanligtvis brukar det också innebära ett högre tempo med mer skytte. Spelare som DeRozan och Aldridge njuter av detta då det saknas skydd kring korgen i form av skottblockerare. Mycket talar för att vi får se gott om poäng åt båda håll här ikväll!

Speltips: Över 224,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip