Sacramento Kings tog ännu en viktig seger, för att hålla drömmen om slutspel vid liv, då Detroit Pistons besegrades häromdagen. Det skiljer fyra segrar upp till Grizzlies på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Kings stjärna Fox gjorde vad som krävdes för att utmanövrera Pistons i vad som i ärlighetens namn kan beskrivas som en ganska risig basketmatch. Fox landade på 23 poäng och 7 assist. Kings säsong har annars präglats av skador. Nya tränaren inför säsongen, Luke Walton, har aldrig riktigt fått chansen att förfoga över hela truppbygget på en och samma gång. Det finns onekligen potential i det här laget.

Washington Wizards hopp om slutspel lever också vidare otroligt nog. Laget ligger nia i den västra konferensen med fyra segrar upp till Nets på åttondeplats. Formen är dock aningen sämre än vad Kings visat upp på slutet. Laget har ett matchfacit på 5-5 senaste tio matcherna och lever i princip på att Bradley Beal ska ha en bra match. Den skicklige shooting guarden har radat upp tv-spelssiffror senaste veckorna. Nu senast när Wizards vann borta mot Warriors så bjöd han på 34 poäng och 8 assist.

Hemmalaget har fortsatt Holmes och Bagley på skadelistan. Joseph är ett frågetecken inför mötet med en hälskada. Wizards skadesituation är den bästa vi sett på hela säsongen. Endast stjärnan John Wall är bekräftat borta hos gästerna.

Wizards befinner sig på en lång bortaresa på andra sidan landet. Man var i San Fransisco och spelade häromdagen och nu befinner sig laget i Sacramento. Den typen av reser tenderar att tära på ett lag både fysiskt och psykiskt. Mot ett utvilat Kings tror jag inte gästerna har mycket att sätta emot och väljer därför att spela på hemmasidan.

Speltips: SAC Kings med handicap -5,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip