Celtics vann på ett övertygande sätt i game 3. Det var Sixers första förlust på hemmaplan i årets slutspel. Celtics, som Warriors enligt mig, är två lag som när allt klaffar är bättre än sina kombattanter (se Sixers och se Lakers).

Jag tycker den här matchen är svår att reda ut vem som vinner, eftersom Sixers måste vinna, men samtidigt sköt man bara 40% från tvåpoängs-rangen senast (snittade +60% under grundspelet) och det kommer inte räcka. Jag tror att det här kommer bli en grymt sevärd match, där båda lagen kommer leverera in poäng. Det gör att oddset 1,90 hos bet365 på över 213 poäng känns som ett bra spelvärde.

Värt att notera:

1. När det är slutspel måste varje lags superstars leverera. Mot Celtics senast var Sixers Harden svag. Satte tre av fjorton skott och det håller inte. Räkna med att han kommer lyfta sig i afton.

2. Sixers är 31-13 på hemmaplan och är svårslagna här.

3. Sixers äss Embiid är tillbaka igen och lär vara bättre idag (även om han var riktigt bra i comebacken) och då pratar vi om +30 poäng utan bekymmer och många returer. Han var bra senast, men lär med garanti vara piggare idag.

4. Celtic är i poleposition och kommer bli svårslagna. Om de vinner idag låter jag dock vara osagt. Det jag gillar med deras spel är att många spelare bidrar till poängskörden. Djupet på bänken kommer betala sig "in the long run".

5. Celtics Tatum och Brown är starka och de har ett högt gemensamt snitt på gjorda poäng framåt. De är också svåra att täcka i defensiven och om Sixers skall vinna nu, då måste de stå upp bättre under korgarna.

6. För Sixers är det en s.k. "must win". De kommer aldrig kunna vända 1-3 med tanke på att Celtics har hemmaplansfördel. Det är därför jag är intresserad av över 213 poäng totalt.

Som sagt; en riktigt fin match att se i afton. Celtics är det bättre laget, men Sixers måste vinna. Jag nyper över 213 poäng till goda oddset 1,90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip