Spurs (34-46) vs Warriors (51-29). Säsongen har 82 matcher i grundserien. Det är således två matcher kvar för respektive lag.

Vi pratar om två lag i riktigt bra form inför slutspelet. Spurs har vunnit sju av sina nio senaste matcher och har därmed spelat upp sig rejält och sett till att ha en plats i NBAs play-in tournament för att kriga om nästa steg. Warriors har tre raka segrar och spelet generellt sett än mer stabilt sedan försvarsbjässen Green kom tillbaka i lineupen, trots att lagets superstar Curry varit borta pga. skada. Curry kommer spela i slutspelet dock.

Spurs och Warriors är två lag som faktiskt har något att spela för. Warriors har en liten fördel gentemot Mavericks kopplat till att bli nr 3 i divisionen. Den kommer Warriors kriga för i afton. Spurs å sin sida kan bli nr 9 i play-in tournament, men då krävs vinst mot Warriors i afton och även nästa match. Pelicans är det lag som Spurs måste ha koll på.

Jag tycker dock att Spurs på bortaplan är en ganska tuff outing för Warriors och väljer istället att finna ett spelvärde i att det blir färre än 219,5 poäng totalt. Jag spelar därför U219,5 poäng totalt i matchen till oddset 1,93 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Båda lagen har ett otal antal spelare som är borta inför det här mötet. Warriors vilar Klay Thompson och denne har snittat +30 poäng på slutet och har börjat se ut som "gamle" Klay. Med tanke på att han vilar i afton känns underspelet relativt intressant. När jag sedan ser att Spurs Murray också vilar är även en av deras mest framstående poänggörare borta. Jag bygger mitt spel på den infon.

2. Warriors är 20-19 på bortaplan till dags dato emedan Spurs är 16-24.

3. Warriors vs Lakers var en high scoring game (+240 poäng), men innan dess hade Warriors fyra raka matcher utan att nå 218 poäng och då med bästa möjliga spelar på planen utom Curry. Lagen har mött tre gånger hittills i år och då har två av dessa slutat under 218 totalt gjorda poäng. Notera det.

4. Det som är lite tricky med den här matchen är att om Pelicans (som möter Grizzlies två timmar innan den här matchen) skulle vinna, då har inte Spurs något alls att spela för och då kan det bli så att de vilar än fler spelare. MEN om så sker gillas underspelet än mer.

5. Spurs framgångar på slutet har att göra med att deras defense steppat upp och gjort sitt arbete. Så har inte fallet varit under säsongen som helhet.

6. Warriors kommer kriga med fler ordinarie spelare i afton med tanke på att de kan bli nr 3 totalt sett i Western Conference och det är viktigt för dem. Warriors skall vara favoriter och kommer ha en bra chans att vinna, men som sagt; Spurs har plusstatistik mot Warriors.

Jag spelar U219,5 poäng totalt i matchen till oddset 1,93 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip