Suns (56-14) tar emot Bulls (41-28. Två riktigt bra lag, där ett av dem har hamnat i en s.k. downward spiral och det är inte Suns.

Jag kan klädsamt tycka att Suns gjort det riktigt, riktigt bra, trots att de har haft flera storspelare borta - se framförallt Chris Paul. Jag har i tid och otid berättat deras styrka i att ha sådant djup i sin trupp, eftersom "bänknötarna" med lätthet kliver in och gör minst 15-20 poäng vid behov. Det gillas. Det är också därför Suns leder hela NBA.

När det gäller Bulls gillar jag verkligen det som skett i år. En bra mix av rutin och unga spelare som tagit 2-3 steg framåt, men över de senaste 10 matcherna har det varit för ojämnt med bara 3 vinster över den här tiden.

Jag kommer spela Suns -4 på hemmaplan till oddset 1,73 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Det är aldrig enkelt att vinna en match mot Suns när de spelar hemma i Footprint Center.

2. Bulls är 2-16 mot lag som har högre win percentage än dem själva. Suns är nr 1 i hela NBA. Notera det.

3. Booker i Suns snittar 27,6 poäng per match. Han sätter 54,5% från golvet, vilket är imponerande. Det bör också berättas att Booker är 8-4 mot Bulls genom åren.

4. Bulls har som sagt svårt mot lag som har mer vinster än dem själva och mot just Suns har Bulls haft det hemskt svårt över en längre tid. De är 3-7 mot Suns över deras 10 senaste inbördes möten. Det räcker inte.

5. Det är rätt spännande att se statistiken som Suns har med storstjärnan Paul på plan (som leder assistligan när han spelar) och utanför plan gällande assist per match. På plan har Suns 27 assist per game med Paul. När han inte spelat har de snittat på 29 assist per match. Fascinerande att se hur många i laget bara steppar upp och tar sig an uppgiften.

6. Suns offensiv är rankad som nr 6 (detta trots att superstjärnan Paul alltså inte spelar). De är dessutom nr 7 i defense vad gäller steals. Imponerande!

7. Bulls å sin sida ligger på plats nr 15 vad gäller defense över deras 10 senaste fajter. Det kommer inte räcka.

För mig är det en riktigt kul match att ta del av. Bulls kommer självfallet strax finna rytmen i sitt spel igen och börja vinna, men borta mot Suns känns svårt. Det krävs nog rejäl underskattning från Suns om de skall torska i afton. Jag spelar Suns -4 till oddset 1,73 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip