Warriors skötte sig grymt bra igår och reken satt som en smäck. Nu gäller det att hålla i.

I afton möter Suns (4-3) ett Hawks (4-5) som haft stora bekymmer på bortaplan i år (1-4). Det här är två lag som var riktigt bra under fjolåret och Suns var även nära att vinna NBA-final mot Bucks, men nådde inte ända fram. I år har det sett "hyggligt" ut, men det har att göra med att det har varit skador på ett par nyckelspelare, vilket har gjort att Suns bänk har fått dra ett stort lass och faktiskt skött sig helt OK. Nu när Suns äntligen börjar få tillbaka sina ordinarie spelare kommer Suns att visa sig från den bästa sidan av två världar; första lineup och andra lineup (bänken).

Hawks däremot har haft enorma problem med sitt spel på bortaplan. De har inte funnit flytet i sina positioneringar och det har skapat en mindre oro på planen.

Jag kommer spela Suns -3 till oddset 1,70 hos Pinnacle .se.

Värt att notera:

1. Inför matchen i afton är faktiskt Suns i stort sett skadefria, vilket är en lättnad för dem och det har också gjort dem till favoriter. Linan i Vegas är Suns -5. Framförallt är Deandre Ayton viktig. Han snittar 14 poäng och 11 returer per match.

2. Hawks har sin bäste spelare i Trae Young och han snittar 22 poäng framåt per match, men det är viktigt att notera att han hade ett klart högre snitt under fjolåret. Laget har förlorat fyra av sina fem senaste outings. Det räcker inte.

3. Suns å andra sidan har tre raka segrar och är nu äntligen nästan skadefria. Det kommer ge en extra boost.

4. Om vi ser matchen utifrån ett helikopterperspektiv spelar Suns bra basket för tillfället emedan Hawks spelar ganska dåligt utifrån sina förutsättningar.

5. Hawks har tillåtit 111 poäng i fem raka matcher. Det säger en hel del om bristerna i defense för dagen.

6. Suns är etta i NBA gällande hur många 3-poängare de sätter i snitt per match - 9,7 skott per match.

Jag kommer gå på Suns -3 till oddset 1,70 hos Pinnacle .se i den här outingen. Suns skall vara klara favoriter, samtidigt som Hawks måste få ordning på sitt spel på bortaplan. Det är för tamt och mot topptippade Suns räcker inte det.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip